Γεραπετρίτης: Από μηδενική βάση η εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Γεραπετρίτης: Από μηδενική βάση η εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Για την κάλυψη των θέσεων των γενικών γραμματέων στο υπουργείο αλλά για τη Συνταγματική αναθεώρηση μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση "δεν παίζει με τους θεσμούς".

Την Τετάρτη θα τοποθετηθούν στα υπουργεία οι γενικοί γραμματείς σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως είπε στο News 24/7 στους 88,6 οι θέσεις αυτές είναι μειωμένες κατά ένα τρίτο, θα προκύπτουν από πολιτική επιλογή και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι ως επί το πλείστον τεχνοκράτες.

Ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι σε κάθε υπουργείο θα υπάρχει και ένας υπηρεσιακός γραμματέας ο οποίος θα επιλέγεται από το ΑΣΕΠ, θα είναι δημόσιος υπάλληλος και θα έχει όλη τη διαχείριση του υπουργείου.

Εκτίμησε ότι οι θεσμοί δεν θα έχουν πρόβλημα καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση.

“Τρία χρόνια η διαδικασία δε λειτούργησε. Επελέγη μόνο ένας από τους 90 γενικούς γραμματείς που θα έπρεπε να οριστούν” τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σε σχέση με τη Δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι οι διορισμοί θα γίνουν με σεβασμό της ιεραρχίας και της διαδικασίας ενώ πρόσθεσε ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα προχωρήσει κανονικά με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου και πριν από την επόμενη εκλογή ΠτΔ τον Φεβρουάριο.

“Η παρούσα κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει με τους θεσμούς” σχολιάζοντας την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής που θέλει η ΝΔ. Ανέφερε επίσης ότι την Τετάρτη θα οριστεί ο νέος Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα