Γεραπετρίτης σε Κατρούγκαλο: “Πες Γιώργο στον αρχηγό σου ότι λέει ψέματα”

Γεραπετρίτης σε Κατρούγκαλο: “Πες Γιώργο στον αρχηγό σου ότι λέει ψέματα”
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης George Vitsaras / SOOC

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις με τον κ. Γεραπετρίτη να εγκαλεί τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα και λέγοντας πως θα κινηθεί νομικά.

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, αμέσως το τέλος της πρωτολογίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια για τις υποκλοπές.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως λέει ψέματα πως δεν είχε γνώση για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας αφού με βάση τον νόμο είστε άμεσα ο προϊστάμενος του κ. Κοντολέοντα. Η ευθύνη αυτή είναι αμετάθετη”. “Ας δεχτούμε ότι δεν γνωρίζατε, όπως λέτε, την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Ας σας καταλογήσουμε λοιπόν μειωμένη αντίληψη. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Όταν το μάθατε, όταν ο κ. Ανδρουλάκης έκανε μηνυτήρια αναφορά, δεν ρωτήσατε; Ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας, δεν ρωτήσατε; Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτόν τον τρόπο αφήνετε να σέρνεται μια υποψία για κάποιου είδους εθνικό κίνδυνο; Μέσα στον πανικό σας, όμως, εμπλέξατε τρίτες χώρες διακινδυνεύοντας την εξωτερική μας πολιτική. Κάνατε διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας. Αφήστε τις υπεκφυγές και κυρίως σταματήστε να διασύρετε τη χώρα διεθνώς ως μια φιλελεύθερη δημοκρατία. Όταν ο κ. Πιερρακάκης και ο κ. Γεραπετρίτης είπαν ψέματα ότι δεν υπήρχε καμία παρακολούθηση από την ΕΥΠ στον κ. Ανδρουλάκη, εν αγνοία σας έγινε κι αυτό; Όταν μάθατε την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και σπεύσατε να νομοθετήσετε να μην ενημερώνεται ο πολίτης από την ΑΑΔΕ, η ανεξάρτητη Αρχή, πάλι δεν γνωρίζατε;”.

Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης, ζήτησε και πήρε τον λόγο για δύο λεπτά, για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα. “Μέμφεστε έναν βουλευτή ότι είπε ψέματα επικαλούμενος μια μυστική συνεδρίαση. Θα δηλώσω ευθέως ότι εγώ ουδέποτε ανέφερα αυτά που είπατε στην επιτροπή της Βουλής, ρωτήστε τον κ. Κατρούγκαλο που ήταν παρών αν ήταν ψέματα. Προτίθεμαι να αξιοποιήσω όλα τα δικαιώματα που έχω”, είπε ο ίδιος, καλώντας προσωπικά μάλιστα τον κ. Κατρούγκαλο να μιλήσει. “Πες Γιώργο στον αρχηγό σου ότι λέει ψέματα”, ανέφερε. “Εγώ προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματα που έχω από την προσβολή που υπέστην. Σε αυτή την εξαιρετικά εχθροπαθή ομιλία είπατε ένα πράγμα σωστό, ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των Νόμων”, πρόσθεσε.

Απάντηση Τσίπρα

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρει: “Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Κοντολέων έλεγε ψέματα; Αν ναι, είστε και εσείς, και ο κ. Πιερρακάκης που ήταν παρών, υπεύθυνοι”.

“Γνωρίζατε ή όχι κ. Γεραπετρίτη; Γιατί δεν απαντήσατε; Μην μιλάτε για μηνύσεις. Εδώ μιλάμε πολιτικά. Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που αφορά εσάς, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πιερρακάκη που συνοδεύσατε τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ και είπε ψέμματα. Αν γνωρίζατε είστε συμμέτοχοι στο έγκλημα. Τις τελευταίες ημέρες έχει ντραπεί και η ντροπή. Το να μου κουνάτε το δάχτυλο εσείς και ο πρωθυπουργός, πάει πολύ”, είπε αναλυτικά ο κ. Τσίπρας.

Για το όλο περιστατικό πάντως, ο κ. Κατρίνης σχολίασε δεικτικά από το Βήμα της Βουλής, και ενώ νωρίτερα είχε διαμαρτυρηθεί για το ότι πήρε τον λόγο ο κ. Γεραπετρίτης πριν τη δική του ομιλία:

“Είναι απορίας άξιον ότι θίχτηκε και ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού ο κ Γεραπετρίτης και οχι ο κ Μητσοτάκης με όσα του είπε ο κ Τσίπρας. Φαίνεται έχει μεγαλύτερη ευθιξία ο κ Γεραπετρίτης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα