Γερμανική εφημερίδα πλέκει το εγκώμιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνομιλεί με τον Επίτροπο  Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά την συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνομιλεί με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά την συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Περιγράφοντάς τον ως "σκληρό" στα θέματα μετανάστευσης, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung εκθειάζει την στάση του Έλληνα επιτρόπου για τη μετανάστευση που έρχεται σε αντίθεση με μια "Ευρώπη-Φρούριο"

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο κάνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η εφημερίδα αφού τονίζει ότι κατά το παρελθόν είχε τη φήμη του «σκληρού» στα θέματα μετανάστευσης, ο Δ. Αβραμόπουλος εξέπληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την «πολιτική του μετριοπάθεια», επιχειρηματολογώντας εναντίον της λύσης «Ευρώπη-φρούριο» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων. Όσον αφορά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο κ. Αβραμόπουλος προειδοποίησε κατά των βεβιασμένων και υπερβολικών αντιδράσεων και ότι αυτές δεν θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον φόβο. Αντίθετα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε τη σημασία του συντονιστικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά, την ίδια στιγμή, προσπαθεί να μην δημιουργεί υψηλές προσδοκίες λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που απορρέουν από την Συνθήκη της ΕΕ, όσον αφορά την στενότερη συνεργασία μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας, των Μυστικών Υπηρεσιών και των ερευνών κατά του εγκλήματος μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Εξάλλου, στην πρώτη συζήτηση στο Κολλέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες για θέματα ασφάλειας, ο Δ. Αβραμόπουλος, ως κεντρικός εισηγητής της συζήτησης, τόνισε, μεταξύ άλλων, την σημασία της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών και των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΕ και ότι μόνο η από κοινού κατανόηση των κινδύνων και απειλών μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικές απαντήσεις κατά της τρομοκρατίας, ενώ σημείωσε ακόμη ότι ο χώρος Σένγκεν είναι μια κατάκτηση της Ευρώπης, που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών και συντονισμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλείνει και δεν κλείνει το θέμα της Προεδρίας για Αβραμόπουλο

Αβραμόπουλος: Το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου πρέπει να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό

SHARE:

24Media Network