Γερουλάνος: Να γίνουν 4 debate για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους απόδημους

Γερουλάνος: Να γίνουν 4 debate για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους απόδημους
Ο Παύλος Γερουλάνος Παύλος Γερουλάνος

"Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκα τα σύμβολα όταν όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι μου υπέγραψαν να μετονομαστούμε σε ΚΙΝΑΛ" είπε μεταξύ άλλων.

Πρόταση για τη διεξαγωγή τεσσάρων debate σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας με τη συμμετοχή όλων των συνυποψηφίων διατύπωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι η πρόταση του έχει στόχο να καταδείξουμε ότι «αφενός ο χώρος μας έχει διακριτές θέσεις απέναντι στα άλλα κόμματα, αφετέρου δε ότι η ενότητα που συμβόλιζε η Φώφη Γεννηματά παραμένει».

«Πέρα από τα debate, μια άλλη πρόταση που θα καταθέσω στην αρμόδια επιτροπή, είναι να θεσπίσουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία, τουλάχιστον για τους απόδημους, με ένα μητρώο που θα κλείσει σε ένα μήνα από τώρα, αλλά θα μπορούν οι απόδημοι να ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι “πιασάρικα” θέματα, αλλά επειδή προέρχονται από μια άποψη που έχω για το κόμμα ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία, να γίνει πιο ανοιχτό, πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο και όχι να απωθεί», πρόσθεσε.

«Η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με σκληρές αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτικό πολιτισμό ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές τις αντιπαραθέσεις διακριτές και ξεκάθαρες προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν στις κάλπες. Να ξεχάσουμε τα κόμματα ως τσιφλίκια και να αρχίσουμε να τα σκεφτόμαστε ως χώρους παραγωγής πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος.

«Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι θέσεις τους να μετράνε στις επιλογές των ψηφοφόρων. Εμείς θα βγούμε έξω, η δική μου προεκλογική εκστρατεία είναι όλη σχεδιασμένη γύρω από θέσεις, τις οποίες θα τις μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα μιλήσουμε και μέσα από τα media διότι ο χρόνος είναι λίγος για να πούμε τι είναι αυτό που κάνει διακριτή τη δική μου υποψηφιότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκα τα σύμβολα όταν όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι μου υπέγραψαν να μετονομαστούμε σε ΚΙΝΑΛ. Το σύμβολο το αλλάζεις ως επιστέγασμα μιας διαδικασίας που ξεκινάει με τη θέση σου, με το καταστατικό, με μια μεγάλη εξόρμηση για να ενεργοποιήσεις το στελεχιακό δυναμικό και μετά εάν είναι τροχοπέδη, να αλλάξεις το όνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις κινήσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε : «Πολύ αμφιβάλω εάν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας επιδείξουν πραγματικά διάθεση συνεργασίας. Θα θέλουν να δυναμώσουν τα δικά τους κόμματα και λιγότερο να ασχοληθούν με ένα άλλο κόμμα», επεσήμανε, προσθέτοντας πως εάν το ΚΙΝΑΛ έχει αρκετή δύναμη για να επιβάλει έναν διάλογο, «τότε ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις».

«Έχουμε μια κυβερνητική πολιτική που επενδύει έναν πακτωλό χρημάτων σε ένα παρωχημένο παραγωγικό μοντέλο. Και έχουμε μια αντιπολίτευση που δεν μπορεί να το αξιολογήσει και να κάνει κριτική πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να οδεύουμε ως χώρα σε μια νέα πτώχευση την οποία θα πληρώσουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Αν ρίχνεις χρήματα σε μια μηχανή που δεν δουλεύει, αργά ή γρήγορα αυτά θα είναι πεταμένα. Αν θέλουμε να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή στον τόπο, θα πρέπει να διευρύνουμε την παραγωγική βάση η οποία είναι επικίνδυνα συρρικνωμένη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

«Δεν λέμε κάτι ευκαιριακό, μια “φωτοβολίδα”, ακόμα και οι “φωτοβολίδες” που έχουν οι δικές μας προτάσεις φεύγουν από μια βάση που είναι πολύ συγκεκριμένη, η οποία λέει ότι χωρίς αποσυγκέντρωση της εξουσίας δεν μπορούμε να έχουμε δίκαιη κατανομή του πλούτου», διευκρίνισε ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα