Οργή Αθήνας: Ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το ‘σχέδιο χρεοκοπίας’

Οργή Αθήνας: Ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το ‘σχέδιο χρεοκοπίας’
Press briefing by government spokeswoman Olga Gerovasili , in Athens. on Feb. 2, 2016 / ,. 2 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με μια λιτή δήλωση ανέφερε πως η Αθήνα ζητά εξηγήσεις για όσα διέρρευσαν από το Wikileaks σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο βοήθειας (vid)

“Η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ, για το αν η δημιουργία συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλάδα, λίγο πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου” ήταν η σύντομη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. Η δήλωση έρχεται έπειτα από τη διαρροή συνομιλιών Τόμσεν από το Wikileaks που έδιναν την εντύπωση πως το Ταμείο επιθυμεί την πίεση μέχρις εσχάτων της Ευρώπης και της Ελλάδας, προκειμένου να δεχτεί τα μέτρα λιτότητας που αυτό ζητά.

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσαν οι συνομιλίες των δύο στελεχών του ΔΝΤ, διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου, το Μαξίμου φρόντισε να απαντήσει ότι “η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας”. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε άμεσα έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα