Γεροβασίλη: Προχωράμε σταθερά και αποφασιστικά σε πρωτόγνωρες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Για ένα "εμβληματικό έργο" που θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας, έκανε λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, αναφερόμενη στην ψηφιοποίηση του δημοσίου

"Το υπουργείο προχωρά σταθερά και αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις που για πρώτη φορά εμφανίζονται στη χώρα και αφορούν στη συνολική ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα", τόνισε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως διευκρίνισε η κ. Γεροβασίλη, σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνεται τόσο το ζήτημα της αξιολόγησης η οποία αφορά στο προσωπικό, τις δομές και την στοχοθεσία, όσο και η κρίση των προϊσταμένων, τα ψηφιακά οργανογράμματα, και η καταγραφή του δημοσίου, προσαρμοσμένη στις καινούργιες ανάγκες με περιγράμματα θέσεων εργασίας και, φυσικά, οι επιλογές στελεχών σε ανώτερες θέσης διοίκησης.

Σύμφωνα με την υπουργό, η διαδικασία της επιλογής γραμματέων, γενικών, τομεακών και ειδικών, που αφορά σε 69 συνολικά θέσεις, έχει ξεκινήσει, καθώς έχουν γίνει οι προκηρύξεις από το κάθε υπουργείο.

Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων έχουν λήξει και το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης των υποψηφίων με στόχο μέχρι τον Ιούνιο να έχουν τοποθετηθεί οι από κρίση και με θητεία γραμματείς των υπουργείων. Όπως τόνισε η υπουργός, πρόκειται για μία σημαντική μεταρρύθμιση, γιατί, στις ανώτερες θέσεις της ιεραρχίας βάζει μη πολιτικά πρόσωπα και όχι κομματικά διορισμένους, όπως συνέβαινε, με στόχο την συνέχεια της δημόσιας διοίκησης.

Αναφερόμενη στην ψηφιοποίηση του δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι προχωράει ταχύτατα, έχει γίνει ένας μεγάλος σχεδιασμός και προχωρούν έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σε απόλυτη συνεργασία με το Ψηφιακής Πολιτικής. Η υπουργός μίλησε για ένα εμβληματικό έργο, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 , αναφερόμενη στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, παράλληλα με ψηφιακές υπογραφές. που αναμένεται να λύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της γραφειοκρατίας.

SHARE:

24Media Network