Γεροβασίλη στο NEWS 247: Τουρκικό διαβατήριο, με σφραγίδα του ψευδοκράτους, είχε ο Τούρκος παρατηρητής

Greece's Ministers deliver a press conference to inform about insurance plan in Athens, January 18, 2016. /   ,    ,    ,     , , 18 2016.
Greece's Ministers deliver a press conference to inform about insurance plan in Athens, January 18, 2016. / , , , , , 18 2016. SOOC

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διαψεύδει ότι ο ένας από τους έξι παρατηρητές είχε διαβατήριο του ψευδοκράτους και εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθείται στη συνέχεια, καθώς το θέμα έχει αναλάβει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών

Διαβατήριο του τουρκικού κράτους, το οποίο φέρει σφραγίδα του ψευδοκράτους, είχε ο ένας εκ των έξι Τούρκων παρατηρητών που έφτασαν στη Χίο, δηλώνει στο News247 η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι είχε διαβατήριο του ψευδοκράτους.

"Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε υπηκόους τρίτης χώρας επειδή έχουν σφραγίδα του ψευδοκράτους, αλλά ακολουθείται συγκεκριμένη προξενική διαδικασία", εξηγεί η κ.Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, αντί να σφραγιστεί το διαβατήριο, δίδεται η βίζα εισόδου σε χωριστό χαρτί.

"Επειδή όμως πρόκειται να εργαστεί στην ελληνική επικράτεια, το θέμα έχει παραπεμφθεί υπηρεσιακώς στο υπουργείο Εξωτερικών", τονίζει η κ.Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έτερες κυβερνητικές πηγές, οι έξι παρατηρητές που έφτασαν στη Χίο δεν είναι αξιωματικοί της Τουρκικής Αστυνομίας, αλλά όλοι δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας είχε επισκεφθεί πρόσφατα τα κατεχόμενα.

Αναμένονται οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών για το χειρισμό του θέματος στη συνέχεια.΄

Τούρκοι παρατηρητές θα καταφθάσουν και σε άλλα νησιά και συγκεκριμένα οκτώ στη Λέσβο, πέντε στη Σάμο, τρεις στη Λέρο και τρεις στην Κω.

Αλλά και η Ελλάδα θα στείλει παρατηρητές στην Τουρκία και συγκεκριμένα τρεις στο Δεκελί, δύο στο Τσεσμέ και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, "ως προς το θέμα που προέκυψε με το διαβατήριο ενός από τους Τούρκους υπαλλήλους, το οποίο περιείχε σφραγίδα από προηγούμενη επίσκεψή του στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, επισημαίνεται το εξής: Σε κάθε υπήκοο τρίτης χώρας (και της Τουρκίας) που έρχεται στην Ελλάδα , δεν του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα αν έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα του ψευδοκράτους. Όμως, αντί να σφραγιστεί το διαβατήριό του, σφραγίζεται βίζα εισόδου σε ξεχωριστό φύλλο χαρτί το οποίο μπαίνει μέσα στο διαβατήριο. Αυτό εφαρμόστηκε και στην συγκεκριμένη περίπτωση".

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Μεταναστευτικό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Τουρκία έστειλε στη Χίο παρατηρητή με διαβατήριο του ψευδοκράτους

SHARE: