Γιάννα Αγγελοπούλου: “Οσο και να με φορολογήσουν, εγώ θα τα πληρώσω, εσείς;”

Γιάννα Αγγελοπούλου: “Οσο και να με φορολογήσουν, εγώ θα τα πληρώσω, εσείς;”
Η Γιάννα Αγγελοπούλου Eurokinissi

Μια απάντηση της Γιάννας Αγγελοπούλου σε χρήστη στο Twitter προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ακολούθησε συζήτηση που έφτασε μέχρι το καμένο αλσύλλιο το 2004.

Το ότι η πρόεδρος του “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, έχει λογαριασμό στο Twitter, είναι γνωστό. Το ότι θα έμπλεκε και σε διαδικτυακούς καβγάδες όμως, ήταν σίγουρα μη αναμενόμενο.

Μπορεί ο λογιαριασμός να έχει διαχειριστή, αλλά όταν τα tweets έχουν την υπογραφή “GA”, σημαίνει ότι η ίδια η κα Αγγελοπούλου, τα γράφει.

Την Μεγάλη Τρίτη λοιπόν, η κα Αγγελοπούλου μοιράστηκε στο Twitter, το άρθρο του ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, στην “Καθημερινή”, συνοδεύοντάς του με το εξής απόσπασμα.

“Bill Gates: Εδώ και 20 χρόνια ζητώ από τους παγκόσμιους ηγέτες να επενδύσουν στην υγεία των φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου. Οι πανδημίες μας θυμίζουν ότι η βοήθεια προς τους άλλους δεν είναι απλώς το σωστό. Είναι και το έξυπνο”.

Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση αυτή περί βόηθειας από τους έχοντες, προκάλεσε αμέσως σχόλια με πρώτο το εξής: “Μια καλή αρχή είναι να σας φορολογήσουν περισσότερο”.

 

Η απάντηση όμως της κας Αγγελοπούλου, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Με τα σχόλια να πέφτουν βροχή, η κα Αγγελοπούλου βρέθηκε να απαντά μέχρι και για το αλσύλλιο που κάηκε απο πυροτεχνήματα, κατά τη διάρκεια δεξίωσης, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η κα Αγγελοπούλου, είπε σε άλλον χρήστη, ότι φορολογείται στην Ελλάδα, ντρίμπλαρε ερώτηση για τη Χαλυβουργική, σημειώνοντας “Δεν μας ανήκει η Χαλυβουργική, στον αδελφό Κωνσταντίνο και υιούς απευθυνθείτε! GA”, ενώ υπήρξε και ερώτηση για την υπογραφή στο τέλος των αναρτήσεων.

 

Η πρώτη απάντηση πάντως σκέπασε όλες τις άλλες, διότι περιείχε την ειρωνεία του ισχυρού, που όταν θέλει σίγουρα μπορεί να πληρώσει τους φόρους του.

Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο για τον μέσο πολίτη, που τις περισσότερες φορές, θέλει, αλλά δεν μπορεί είτε λόγω ανεργίας, είτε λόγω χαμηλού μισθού και υπερφορολόγησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα