Γιάννης Λαγός: Πόσα χρήματα θα “βγάζει” μέσα από τη φυλακή

Γιάννης Λαγός: Πόσα χρήματα θα “βγάζει” μέσα από τη φυλακή
Ο Γιάννης Λαγός Eurokinissi

Ο Γιάννης Λαγός έχασε μεν την ασυλία του και συνελήφθη, δεν έχασε ωστόσο την ιδιότητα, άρα και τον μισθό του Ευρωβουλευτή, τον οποίο θα συνεχίσει να εισπράττει από τη φυλακή.

Στα χέρια των αρχών των Βρυξελλών βρίσκεται από το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα αφότου η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Έτσι και έγινε, με τον καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να συλλαμβάνεται στο σπίτι του στις Βρυξέλλες και μάλιστα να το “διατυμπανίζει” μέσω ανάρτησής του στο Twitter, όπου μέσα από το περιπολικό, έστειλε μήνυμα ενόψει Πάσχα με hashtag… #AstraZeneca.

Πώς έγινε η σύλληψή του – Πόσα χρήματα θα παίρνει στη φυλακή

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κατέβηκε από το σπίτι του για να μεταβεί σε άγνωστο προορισμό με μισθωμένο αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε, ωστόσο, σε εκείνο το σημείο, τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας. Εκείνος, μαζί με δύο συναδέλφους του, αφού ταυτοποίησε ότι πρόκειται για τον Γιάννη Λαγό προχώρησε στη σύλληψή του.

Αυτό, ωστόσο, που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο Γιάννης Λαγός, παρά το γεγονός ότι έχασε την ασυλία του και συνελήφθη, δεν έχασε την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή. Ο χρυσαυγίτης και καταδικασθείς για εγκληματική οργάνωση Ευρωβουλευτής, ο οποίος μέσα στις δύο επόμενες ημέρες, αναμένεται να παρουσιαστεί σε βελγικό δικαστήριο, θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά χάρη στην ιδιότητά του μέσα από τη φυλακή. Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, ο Λαγός θα παίρνει μισθό που ξεπερνά τις 6.000 ευρώ και που ενδέχεται να λαμβάνει μέσα από τη φυλακή για όλο το υπόλοιπο της θητείας του, δηλαδή μέχρι το 2024.

Ο Λαγός και η “ερυθρά αγγελία”

Νωρίτερα κινήθηκε η έκδοση “ερυθράς αγγελίας διεθνή”ουσία αναζήτησης” σε βάρος του καταδικασθέντα. Ουσιαστικά, αν ο ευρωβουλευτής συλληφθεί σε ευρωπαϊκή χώρα ενεργοποιείται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έρχεται στην Ελλάδα. Αν συλληφθεί σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε με βάση την “ερυθρά αγγελία” ενημερώνεται η Ελλάδα η οποία με τη σειρά της θα ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης του σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες που ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση η έκδοσή του στη χώρα μας εξαρτάται και από το εάν ο Λαγός θα προσφύγει κατά του εντάλματος σύλληψης, όπως έχει δικαίωμα. Εάν προσφύγει, η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και δύο μήνες

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα