Γιάννης Μπρατάκος: Αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αλλά αναβαθμισμένος

Γιάννης Μπρατάκος: Αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αλλά αναβαθμισμένος
Γιάννης Μπρατάκος Eurokinissi

Υφυπουργός στον πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες του παραιτηθέντα για τις υποκλοπές Γρηγόρη Δημητριάδη αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

Με αναβαθμισμένο τίτλο θα διαδεχθεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, τον παραιτηθέντα για τις υποκλοπές, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μπρατάκος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Η ορκωμοσία του κ. Μπρατάκου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (02/09). Φέρεται πάντως να είχε ήδη αναλάβει ατύπως καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Μπρατάκου είχε ανακοινωθεί αμέσως μετά την παραίτηση Δημητριάδη, ωστόσο είχε καθυστερήσει να αναλάβει τα καθήκοντά του για τυπικούς λόγους, καθώς είναι πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Ενδεχομένως μάλιστα η απόφαση να “χριστεί” Υφυπουργός έχει ως στόχο και να του δώσει τη δυνατότητα να αναλάβει και επισήμως καθήκοντα άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να αναμένει ένα διάστημα μετά την παραίτηση του και την εκλογή νέου προέδρου του ΕΒΕΑ, όπως προβλέπεται για τα θεσμικά πρόσωπα που αναλαμβάνουν κρατικές θέσεις, όπως είναι η ΓΓ του πρωθυπουργού.

Ως υφυπουργός άλλωστε ο κ. Μπρατάκος θα μπορεί να μιλά και στη Βουλή και πιθανώς να αναλάβει μερίδιο του κοινοβουλευτικού φόρτου, έχοντας το πρόσθετο “ατού” ότι αποτελεί ένα γνωστό κεντροδεξιό στέλεχος της αγοράς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα