Γιώργος Παπανδρέου για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις των λόμπι

Διαβάζεται σε 1'
O πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου
O πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου EUROKINISSI

Ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποκύπτει στις πιέσεις των λόμπι, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος

«Είναι μεγάλο λάθος, που σπεύδει η κυβέρνηση να υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι», τόνισε στην παρέμβασή του, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να πάψει το κράτος να αποποιείται της ευθύνης του για ρύθμιση ενός τομέα που ελέγχεται από ιδρύματα εκτός Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «όταν δεν έχεις κανόνες έχεις αυθαιρεσία».

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, πρώτον για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς να γνωρίζουμε τι ποιότητας πανεπιστήμια θα έρθουν, και, δεύτερον, διότι «είναι μεγάλες οι πιέσεις των λόμπι», διότι αφήσαμε αρρύθμιστα με απαγορεύσεις όλα αυτά τα μορφώματα τα φτιαχτούν.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι με το νομοσχέδιο θα δημιουργηθούν και τεράστιες ανισότητες και αδικίες, και «γι’ αυτούς τους λόγους, είναι αρκετό για να καταψηφίσεις το νομοσχέδιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα