Γιώργος Ζαντιώτης: Διπλωματική πίεση για τον θάνατό του σε γερμανικό κρατητήριο

Γιώργος Ζαντιώτης: Διπλωματική πίεση για τον θάνατό του σε γερμανικό κρατητήριο
SHUTTERSTOCK

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η περίπτωση του 24χρονου Έλληνα που πέθανε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στη Γερμανία. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Αρμόδιες Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές στην Γερμανία παρακολουθούν στενά την υπόθεση θανάτου του Έλληνα πολίτη, που πέθανε ενόσω τελούσε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Wuppertal.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος ομογενής Γιώργος Ζαντιώτης είχε επισκεφθεί την αδερφή του στη Γερμανία. Μετά από μία έξοδό τους σε κλαμπ και ενώ βρίσκονταν σε ταξί, είχε έναν έντονο διαπληκτισμό μαζί της, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των αρχών. Λίγες ώρες μετά τη βίαιη σύλληψή του, την οποία κατέγραψε η αδερφή του σε βίντεο και φαίνονται οι αστυνομικοί να τον πατούν στο έδαφος, ο 24χρονος πέθανε μέσα στο κρατητήριο.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές:

"Αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου Έλληνα πολίτη, ενόσω τελούσε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Wuppertal, επισημαίνεται ότι ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Wuppertal, και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος.

Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της πόλης Hagen και αναμένεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία θα εξετάσει το συμβάν και η οποία θα λάβει χώρα αύριο.

Η Πρέσβης μας στο Βερολίνο έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας την πλήρη ενημέρωση της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τους οικείους του θανούντος Έλληνα πολίτη".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Ελλάδα
SHARE:

24Media Network