Γλέζος: Ο Μάρτιν Σουλτς κάνει προσπάθεια να αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση

Ο Μανώλης Γλέζος
Ο Μανώλης Γλέζος EUROKINISSI

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής μίλησε για προσπάθειες να αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση και προειδοποίησε τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου πως όσοι επιχειρούν κάτι τέτοιο "θα σπάσουν τα μούτρα τους"

Μετά από μια έντονη πολιτικά εβδομάδα και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας που θα κρίνει την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Μανώλης Γλέζος μιλάει στο Βήμα της Κυριακής και επιτίθεται ανοιχτά στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάτιν Σουλτς.

Όπως αναφέρει ο κ. Γλέζος υπάρχει μια προσπάθεια να αποτύχει η νέα ελληνική κυβέρνηση και "σε αυτή συμμετέχει και ο Μάρτιν Σουλτς χωρίς να έχει οποιαδήποτε εξουσιοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κουνοβούλιο.

Σε αυστηρό τόνο ο Έλληνας ευρωβουλευτής στέλνει ηχηρή προειδοποίηση στον κ. Σουλτς: "Τον προειδοποιώ λοιπόν ότι όσοι επιχειρούν να αποτρέψουν την εγκαθίδρυση της εθνικής ανεξαρτησίας στην Ελλάδα και όσοι προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον ελληνικό λαό να βγάλει από το λαιμό τη θηλιά των δανειστών, θα σπάσουν τα μούτρα τους!". Η κόντρα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς συνεχίζει μετά την άρνηση του Γερμανού να συζητηθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στις Βρυξέλλες.

Να μην συμψηφιστεί το γερμανικό με το ελληνικό χρέος

Στην ίδια συνέντευξη ο Μανώλης Γλέζος εξηγεί πως το θέμα του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να αναμιχθεί με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. "Τα δύο θέματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Για αυτό και θα γίνουν για αυτά ξεχωριστές διαπραγματεύσεις" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά τη στάση των Γερμανών που θεωρούν το θέμα λήξαν τονίζει για μια ακόμη φορά: "Υπάρχει η ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης από το 1995 που λέει ότι η Γερμανία συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδας. Άρα το θέμα δεν έχει λήξει". Ο κ. Γλέζος εκτιμά πως η Γερμανία μπορεί να πληρώσει επανορθώσεις χωρίς να βλάψει την οικονομία της. «Μερικά παραδείγματα: γερμανικές υποτροφίες σε φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες από την Ελλάδα με προτεραιότητα σε απογόνους των θυμάτων, μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα ή ανάληψη από το γερμανικό κράτος των γερμανικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν έργα υποδομής στην Ελλάδα.»

Πηγή: Το Βήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γλέζος: Θα σπάσουν τα μούτρα τους όσοι εμποδίσουν τον ελληνικό λαό να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία

Δεύτερο "Οχι" Σουλτς σε Γλέζο: Καμία συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

SHARE:

24Media Network