Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Προοδευτικής Συμμαχίας με εισηγητή τον Αλέξη Τσίπρα

Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Προοδευτικής Συμμαχίας με εισηγητή τον Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στον μετασχηματισμό του κόμματος. Την Τρίτη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Σαφές μήνυμα για την ταχεία προώθηση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποστέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς την Δευτέρα, συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η σύγκλιση της Προοδευτικής Συμμαχίας, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, με την ηγεσία της Κουμουνδούρου να θέλει να καταδείξει αφενός ότι η συνεργασία με την Κίνηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου θα συνεχιστεί, παρά την μη επανεκλογή του πρώην υπουργού Τουρισμού, αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να “καπελώσει” τους συμμάχους του.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει στην Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας τα μέλη της θα χρεωθούν συγκεκριμένα καθήκοντα, ώστε να μην αποτελούν στο εξής ένα σχήμα που να ομοιάζει με όμιλο προβληματισμού.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τρίτη, ενώ εντείνονται οι διαβουλεύσεις του Αλέξη Τσίπρα με τα κορυφαία στελέχη, προκειμένου να οριστεί πρωτίστως ο Γραμματέας της ΚΟ, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως το συγκεκριμένο στέλεχος θα προέρχεται από την πλειοψηφία του κόμματος, πολύ περισσότερο καθώς μειιώθηκε η δύναμη των βουλευτών που ανήκουν στην τάση των “53+”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα