Τσίπρας: Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών

Τσίπρας: Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών
Ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβαίνει να μιλήσει στο βήμα της Βουλής έχοντας αποφασίσει να προκαλέσει μια τριήμερη συζήτηση αρχηγών για α'κατοικία, πανδημία και εθνικά θέματα και να "φέρει" στην αίθουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη Eurokinissi

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για “αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες ” κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσιπρας ξεκίνησε την ομιλία του κατά την συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας”, του υπουργείου Περιβαλλοντος και Ενέργειας, φερόμενος κατά της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας

“Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, κυβέρνηση των Βερσαλλιών είστε”, είπε χαρακτηριστικά,  καλώντας για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

“Απαιτούμε λοιπόν να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής και καταθέτουμε σχετική τροπολογία ώστε αυτό να γίνει άμεσα. Κρίνονται ανθρώπινες ζωές, όσο εσείς προσπαθείτε να προστατέψετε την πολιτική σας καριέρα. Αν δεν έχετε να φοβάστε τίποτα από τα όσα αναφέρουν τα πρακτικά και όντως κάνατε ό,τι σας είπε η Επιτροπή, τότε πεδίο δόξης λαμπρό. Αποδείξτε μας ότι άδικα είμαστε καχύποπτοι. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι θα αποκαλυφθεί μια πολύ σκληρή αλήθεια, ενός πρωθυπουργού που αγνοεί επιδεικτικά την επιστήμη για χάρη των πολιτικών του επιδιώξεων, και μάλιστα ενός πρωθυπουργού που στα δύσκολα είναι έτοιμος να πετάξει στην πυρά όλα τα μέλη της Επιτροπής για να σωθεί ο ίδιος”.

“Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας και το πιο στενάχωρο είναι ότι έχει μια κυβέρνηση που απομακρύνεται καθημερινά από τη στοιχειώδη πραγματικότητα “, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή της ομιλίας του, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση πως “θεωρεί ότι τα πάντα είναι εικόνα”.

“Αυτές τις μέρες βιώνουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα της εγκληματικής αδράνειας και ανικανότητας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αλλά και μια αποκρουστική για το μέσο Έλληνα, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες”, δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως “έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις πους μας κάνουν να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, που αναδεικνύουν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης”.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα “όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων στη δημόσια πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, αλλά και σε μια ιδιωτική πλατφόρμα που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του ΕΟΔΥ”, μια διπλή καταγραφή που όπως είπε “μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει ενδεχομένως σε μία ελλιπή καταγραφή των κρουσμάτων και στο αποτέλεσμα η επιτροπή των επιστημόνων που καλείται να γνωμοδοτήσει να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα”.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε και τροπολογία για τις απλήρωτες εφημερίες σε γιατρούς του ΕΣΥ. «Καταθέτουμε λοιπόν τροπολογία ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1.7.2020 και έως και σήμερα καθ’ υπέρβαση του ανώτατου ορίου των πρόσθετων εφημεριών… Καθώς επίσης και την αναστολή του περιορισμού του 9% στο ποσοστό πρόσθετων εφημερίων από σήμερα μέχρι τα τέλη Μαρτίου με σκοπό την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών προστασίας υγείας από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19».

Τέλος ο κ. Τσίπρας ζήτησε «δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα