Η αθλιότητα Κασιμάτη κατά Κατρούγκαλου και η συγγνώμη της “Καθημερινής”

Η αθλιότητα Κασιμάτη κατά Κατρούγκαλου και η συγγνώμη της “Καθημερινής”
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή Eurokinissi

O αρθρογράφος της "Καθημερινής", Στέφανος Κασιμάτης, επιχείρησε να κάνει "χιούμορ", με την εμφάνιση του Γ. Κατρούγκαλου, ισχυριζόμενος εκ των υστέρων ότι δεν γνώριζε ότι ο βουλευτής αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ένα χυδαίο σχόλιο του αρθρογράφου της “Καθημερινής”, Στέφανου Κασιμάτη για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις, αναγκάζοντας την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Στέφανος Κασιμάτης, που εκ των υστέρων ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε, ειρωνεύθηκε τον κ. Κατρούγκαλο για την εμφάνισή του, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την παρουσία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση των συμφωνιών οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός αντιμετωπίζει με γενναιότητα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, συνεχίζοντας να ασκεί τα καθήκοντά του και αυτό είναι γνωστό στους δημοσιογραφικούς κύκλους.

Το σχολιο του Κασιμάτη, που δεν υπάρχει λόγος να αναπαράγεται, επικρίθηκε σφοδρά και φίλοι, αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι του Γιώργου Κατρούγκαλου, έσπευσαν να το στηλιτεύσουν.

Μετά τις αντιδράσεις ο αρθρογράφος επιχείρησε να ανασκευάσει αποδίδοντας όσα έκανε στην “αφέλεια”.

“Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου,  μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός”, ανεφερε ο αρθρογράφος.

Η εφημερίδα “Καθημερινή”, επίσης ζήτησε συγγνώμη για το χυδαίο σχόλιο του Κασιματη.

“Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί”, ανέφερε σε δήλωσή της.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους πήραν θέση απέναντι στην ανήθικη επίθεση που δέχθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα