Η ΕΕ βλέπει πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ πΓΔΜ και Αθήνας

Η ΕΕ βλέπει πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ πΓΔΜ και Αθήνας

Η Ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι συναντάται με τους 28 Υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Ντιμιτρόφ

«Είχαμε ένα άτυπο πρόγευμα εργασίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Χαρήκαμε από την σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας για το ονοματολογικό. Θα δουλέψουμε όλοι και θα ενθαρρύνουμε το θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι μπαίνοντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Χθες, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ είχε συναντηθεί με τον Ν. Δημητρόφ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της, ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, ενημέρωσε την Φ. Μογκερίνι για τη «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την  στήριξη της ΕΕ στις ενεξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την την ΕΕ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα