Η εφεδρεία χτυπά τα υπουργικά γραφεία

25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της  Siemens του Χ. Μαρκογιαννάκη και του Γ. Αλογοσκούφη//  ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της Siemens του Χ. Μαρκογιαννάκη και του Γ. Αλογοσκούφη// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εφεδρεία στα γραφεία υπουργών. Διαβάστε πόσους αποσπασμένους υπαλλήλους χρησιμοποιούν τα κορυφαία στελέχη

Ένα πρόβλημα που δεν είχε υπολογίσει αναμένεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα, λόγω της εργασιακής εφεδρείας.

Αυτό αναμένεται να συμβεί, καθώς στα υπουργικά γραφεία, υπηρετούν δεκάδες αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και το ερώτημα είναι αν θα συμμετάσχουν και αυτοί στο πρόγραμμα της εφεδρείας ή αν θα παραμείνουν ασφαλείς -ενδεχόμενο που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το "Βήμα", πολλοί υπουργοί απασχολούν δημοσίους υπαλλήλους υπό οργανισμών που πρόκειται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, η οποία έχει αποσπασμένο στο επιτελείο της υπάλληλο του ΟΔΔΥ.

Όπως αναφέρει το "Bήμα", από το 2009 μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί, χρησιμοποιούν στα πολιτικά τους γραφεία 635 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 234 είναι αποσπασμένοι από το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς οι υπουργοί, πολλές φορές χρησιμοποιούν "δανεικούς" εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, είτε ως άτυπους συμβούλους, είτε ως "αδήλωτους".

Η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο, διότι η εφαρμογή της εφεδρείας σε αυτούς τους υπαλλήλους θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργίας της, ενώ αν προσπαθήσει να τους προστατέψει θα δεχθεί οξύτατη κριτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο γραφείο του πρωθυπουργού και τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού εργάζονται, 75 άτομα, εκ των οποίων 44 αποσπασμένοι.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το "Βήμα", τα μεγαλύτερα πολιτικά γραφεία είναι:

Κυβέρνηση: 635 (234 με απόσπαση, 401 διορισμένοι)

Πρωθυπουργός: 75 (44 με απόσπαση, 31 διορισμένοι)

Χρυσοχοϊδης: 43 (15 με απόσπαση, 28 διορισμένοι)

Λοβέρδος: 41 (19 με απόσπαση, 22 διορισμένοι)

Διαμαντοπούλου: 39 (13 με απόσπαση, 26 διορισμένοι)

Πάγκαλος: 26 (5 με απόσπαση, 21 διορισμένοι)

Βενιζέλος: 26 (9 με απόσπαση, 17 διορισμένοι)

Σκανδαλίδης: 24 (11 με απόσπαση, 13 διορισμένοι)

Ραγκούσης: 24 (9 με απόσπαση, 15 διορισμένοι)

Παπαιωάννου: 20 (6 με απόσπαση, 14 διορισμένοι)

Ρέππας: 17 (5 με απόσπαση, 12 διορισμένοι)

Γερουλάνος: 17 (4 με απόσπαση, 13 διορισμένοι)

SHARE:

24Media Network