‘Ερίδματε πρωθυπουργέ’: Το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης Ζουράρι

‘Ερίδματε πρωθυπουργέ’: Το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης Ζουράρι
Independent Greeks' Parliamentary Group meeting, Athens, Greece on June 5, 2015. / , 5 2015. SOOC

Στα χέρια του πρωθυπουργού η επιστολή παραίτησης του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι. Στο στόχαστρο σκληρής κριτικής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το ντόμινο αλλαγών στο υπουργείο

Της Μίκας Κοντορούση

Στο φως της δημοσιότητας η επιστολή παραίτησης του υφυπουργού Κώστα Ζουράρι προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγες μόλις ώρες μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε εξαιτίας του παραληρήματός του, αυτή τη φορά κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5 FΜ», με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η επιστολή που έχει ήδη στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.

Μετά της προσηκούσης τιμής,

Κώστας Γ. Ζουράρις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αποφάσεις από την κυβέρνηση θα ληφθούν μετά τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα στη βουλή, ενώ ζητούμενο παραμένει ποιο θα είναι το νέο πρόσωπο – κλειδί που θα τοποθετηθεί στην εν λόγω θέση, αλλά και το ντόμινο αλλαγών που θα επιφέρει η παραίτηση του υφυπουργού. Την ίδια στιγμή, ενημέρωση δέχτηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι προκάλεσαν νωρίτερα την έντονη αντίδραση της ΝΔ, αλλά και την αποστασιοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Ζουράρις χρησιμοποίησε αγοραίες και χυδαίες εκφράσεις για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και την ομάδα του Άρη, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί ποικίλα αρνητικά σχόλια.

Ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…». Βέβαια, ο, γνωστός για τις προκλητικές του εκφράσεις βουλευτής, δεν έμεινε εκεί και επιτέθηκε και στην ομάδα του Άρη, δηλώνοντας «Ποιος τον γ@@@@ι τον Άρη».

Τις δηλώσεις Ζουράρι σχολίασε, μέσω Διαδικτύου, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινός, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στα όσα είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ζουράρι

 

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν» σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Από την πλευρά του σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ή εγώ ή αυτός». Κάλεσε  παράλληλα τον υφυπουργό Παιδείας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις του.

«Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» τόνισε ο Δημήτρης Καμμένος.

«Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε.

«Δεν χωράει ούτε το “ποιητική αδεία”. Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού» κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Την άμεση παραίτηση του κ. Ζουράρι ζήτησε  και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσίοδρας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τάρα. Πολλοί απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις  του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ,  Παύλος Χρηστίδης σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις Ζουράρι ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα. Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού».

Η ανακοίνωση του ρ/σ Metropolis 95,5

 

«To Metropolis 95.5 δηλώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι χαρακτηρίζει επιεικώς απαράδεκτη την έκφραση που απέδωσε στον ιστορικό σύλλογο του Άρη, ερωτηθείς για το σκοπιανό ζήτημα, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις φιλοξενούμενος το μεσημέρι στους 95.5 των FM.

Η δήλωση του κ. υφυπουργού απηχεί τις προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το κορυφαίο ραδιόφωνο της Βορείου Ελλάδος και δεν υιοθετείται από αυτό. Ο Άρης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας και η περήφανη ιστορία του στοιχειοθετεί την καλύτερη απάντηση σε όποιον δεν αποδίδει τον προσήκοντα σεβασμό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα