Η κόντρα για τον διοικητή του ΟΑΕΔ με φόντο 400.000 ανέργους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Τριγμοί στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης από την απαίτηση Βρούτση να παραιτηθεί ο διοικητής του ΟΑΕΔ. Τα δημοσιεύματα για κομματικές προσλήψεις και το πρόγραμμα για 400.000 ανέργους

Ενδοκυβερνητική κρίση προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Εργασίας να ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Χωρίς αμφιβολία ο Γιάννης Βρούτσης προτού προβεί σε μια τέτοια ενέργεια είχε πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι δημοσιεύματα που ήθελαν να προετοιμάζονται προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζουν αμετάκλητη, σύμφωνα με Τα Νέα , την απόφαση απομάκρυνσης του Ηλία Κικίλια, προαναγγέλλοντας την αντικατάστασή του με υπουργική απόφαση στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας από τη στιγμή που ο ίδιος δεν υποβάλει παραίτηση.

Στο πεδίο των ρουσφετιών αναζητούν το μυστικό για την επιχείρηση αποπομπής του Ηλία Κικίλια και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ δεν υπέκυπτε στις γαλάζιες πιέσεις.

Στελέχη της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου εξαπολύουν μάλιστα ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργικού επιτελείου, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της απομάκρυνσης "κλείδωσε" όταν ο Ηλίας Κικίλιας αρνήθηκε να προχωρήσει στην αντικατάσταση διευθυντών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα από υπηρεσίες του Οργανισμού, κάτι που είχε ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη βάση αυτή αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ο διάδοχος του Ηλία Κικίλια αναζητείται στον κύκλο αποτυχόντων πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας από την Αττική που κινούνται και στον ευρύτερο κύκλο των σαμαρικών στελεχών.

Η Ιπποκράτους έκανε λόγο για δημοσιεύματα που δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις και τόνιζε πως ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμο το συγκεκριμένο σχέδιο για την ανακούφιση των ανέργων.

"Όλα αυτά θα γίνουν με αυτοματοποιημένο και διαφανή τρόπο, καθώς η στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας θα γίνει με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δε κάλυψη των προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με τρόπους που ήδη έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και χωρίς κανέναν ενδιάμεσο.

Ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αυτού" ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ παραμένει μέχρι να φύγει, συνεργάτες του Ηλία Κικίλια επισημαίνουν ότι παραμένει έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πολιτικό επίπεδο και δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν το πρόγραμμα για την απασχόληση των 400.000 ανέργων ως προσπάθεια "κομματικών προσλήψεων με αδιαφανείς διαδικασίες" για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του Ηλία Κικίλια υπογραμμίζουν ότι έχει εγκριθεί από την τρόικα.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας πως "είναι εξοργιστικό κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, να επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως "ρουσφέτι". Ντροπή τους!", καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι τριβές που έχουν προκληθεί για το θέμα δεν περιορίζονται στο πρόσωπο, αλλά κατά τα φαινόμενα επεκτείνονται και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η μονόπλευρη απόφαση απομάκρυνσης του διοικητή του ΟΑΕΔ ενεργοποίησε τα αρνητικά αντανακλαστικά των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς), οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα της παροχής άμεσης ενημέρωσης αλλά και της παρέμβασης σε ζητήματα που αφορούν στην επιλογή προσώπων και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο Βρούτσης. Δυσφορία από ΔΗΜΑΡ

SHARE:

24Media Network