Η κυβέρνηση επιλέγει να πάει “χέρι χέρι” με την Εκκλησία για το εμβόλιο

Η κυβέρνηση επιλέγει να πάει “χέρι χέρι” με την Εκκλησία για το εμβόλιο
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Αντί υγειονομικών μέτρων, η κυβέρνηση επέλεξε να μη συγκρουστεί με την Εκκλησία, ποντάροντας ότι παρά τις αντιεμβολιαστικές φωνές μπορεί να επηρεάσει το ποίμνιο υπέρ του εμβολιασμού.

Από αύριο, Παρασκευή μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους, από τα οποία όμως εξαιρούνται οι εκκλησίες. Και βεβαίως οι ιεροί ναοί δεν είναι καταστήματα εστίασης ή διασκέδασης, αποτελούν όμως κλειστούς χώρους όπου έχει καταγραφεί αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης κορονοϊού. Αλλά η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην συγκρουστεί με την Εκκλησία, αλλά να ζητήσει έστω και την ελάχιστη βοήθεια υπέρ της εμβολιαστικής εκστρατείας.

“Η Εκκλησία έχει πει ότι στηρίζει την προσπάθεια του εμβολιασμού και θεωρώ σημαντικό πρώτο βήμα ότι απομονώνει μεμονωμένες φωνές. Η Εκκλησία έχει τη δύναμη να επηρεάσει το ποίμνιο, καλώντας πολίτες από άμβωνος να εμβολιαστούν και πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων (και έχων σχέσεις με την Εκκλησία με την ιδιότητα του ψάλτη) Σωτήρης Τσιόδρας είχαν λάβει μέρος στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία στη συνέχεια έβγαλε ανακοίνωση μεν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά χαρακτήρισε το εμβόλιο ελεύθερη επιλογή σε αντίθεση πχ με τη Ρωσική Εκκλησία που διατράνωσε ότι όσοι δεν εμβολιάζονται αμαρτάνουν γιατί θέτουν σε κίνδυνο τον πλησίον.

Ο δε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που έχει αναλάβει να εντοπίσει τοπικούς… influencers σε δήμους με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, εστιάζει ιδιαίτερα στο να αναθέσει σε ιερείς να κάνουν κήρυγμα υπέρ των εμβολίων.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Πέτσας κατά την πρώτη φάση της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι το μήνυμα που στέλνει η εκκλησία είναι ξεκάθαρο και ενιαίο παρά τις λίγες μεμονωμένες φωνές, οι οποίες προσεγγίζονται ήδη με πειθώ και επιχειρήματα. «Ο λόγος της εκκλησίας έχει μεγάλη σημασία, γιατί είναι ένας λόγος παρηγορητικός που μιλάει εύκολα στις καρδιές των ανθρώπων και διαλύει τις όποιες αμφιβολίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι: “Οι δύο βασικοί παράγοντες στην επικοινωνία μας είναι το υγειονομικό προσωπικό και η εκκλησία μας. Και αυτό γιατί και οι δύο μιλούν -είτε με την επιστημονική τους γνώση, είτε με τον παρηγορητικό λόγο- στις ψυχές και τις καρδιές των ανθρώπων” και χαρακτήρισε την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πολύ επιβοηθητική για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

“Δεν στοχεύουμε στους αρνητές. Στοχεύουμε σε εκείνους που είναι αναποφάσιστοι”, υπογράμμισε τέλος ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα