"Η χώρα 30 χρόνια στραβά αρμένιζε"

ΚΡΗΤΗ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 5ΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΚΡΗΤΗ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 5ΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ) ICON

Ανέβασε τους τόνους από το Ηράκλειο, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ

"Η χώρα 30 χρόνια στραβά αρμένιζε" και ότι "έχομε μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά αλλά αλληλοσπαράσσεται", τόνισε η η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας πως βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου και να μπουν στην άκρη οι διαχωριστικές πολιτικές.

Η κ. Μπακογιάννη, από το βήμα του 5ου προσυνεδρίου της ΔΗΣΥ που διεξάγεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου και αφορά τον τουρισμό, την ενέργεια και την ανταγωνιστικότητα, στην ομιλία της ανέφερε ότι η χώρα 30 χρόνια ζούσε με δανεικά, ότι το 1981 ξεκίνησε η λογική του ελλειμματικού προϋπολογισμού, με συνέπεια η ευημερία που επήλθε να στηριχθεί σε πήλινα πόδια.

Καταφέρθηκε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου για το "λεφτά υπάρχουν" και για το ότι δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Τον χαρακτήρισε παρατηρητή και συνομιλητή του Στρος Καν και ανέφερε ότι εάν η ίδια διαπραγματευόταν, τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Εξήγησε παράλληλα τη θέση της, που την οδήγησε να ψηφίσει το μνημόνιο.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ μίλησε για σπάταλο και αδηφάγο κράτος και εξαπέλυσε επίθεση στα δυο μεγάλα κόμματα λέγοντας ότι έκαναν κομματικούς στρατούς στον δημόσιο τομέα, με τους οποίους η κυβέρνηση δεν θέλει η δεν μπορεί να συγκρουσθεί. Αν δεν το κάνει, πρόσθεσε, δεν έχει καμιά ελπίδα.

Επανέλαβε τις θέσεις της για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ λέγοντας, ότι φάνηκε πώς λειτουργούν οι μεγαλοσυνδικαλιστές στην Ελλάδα.

Αναφερομένη στην κυβέρνηση, ισχυρίσθηκε ότι δεν κυβερνά αλλά αλληλοσπαράσσεται. Η χώρα μας, είπε, αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα και αυτοί μιλούν για τζιτζιφιόγκους. Κάνουν δηλώσεις που αναιρούνται συνεχώς και άλλα λέει ο πρωθυπουργός και άλλα οι υπουργοί. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, δεν θέλει η δεν μπορεί να συγκρουσθεί με τον εαυτό του και καταλήγει σε διγλωσσία και σε ουσιαστικό λαϊκισμό.

Η κ. Μπακογιάννη στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη της προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι υποστηρίζει πολιτικές που δεν μπορούν να εφαρμοσθούν. Μάλιστα πρόσθεσε πως, αν όλα αυτά που είχε αναφέρει για την οικονομία ο Αντώνης Σαμαράς μπορούσαν να εφαρμοσθούν, θα είχε πάρει Νόμπελ Οικονομίας. Επίσης ανέφερε πως η ΝΔ διχάζεται ακόμη για το αν θα δουλέψουν μισή ώρα παραπάνω οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αναφορά επίσης έκανε στις 36 προτάσεις της ΔΗΣΥ και προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το φορολογικό.

Επίσης μίλησε για την οικονομική κρίση, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε "κατάσταση πολέμου", επανέλαβε πως πρέπει να μπουν στην άκρη οι διαχωριστικές πολιτικές, ότι η Ελλάδα δεν είναι αποτυχημένο κράτος και επεσήμανε ότι αυτή την πατρίδα δεν την χαλαλίζομε για κανένα.

Η κ. Μπακογιάννη στην αρχή της ομιλίας της ανέφερε ότι σε μια δύσκολη περίοδο ξεκίνησε κάτι δυναμικό από την Κρήτη, προσθέτοντας πως τότε κάποιοι μας τοποθετούσαν στο 5% και καταφέραμε να έρθουμε δεύτερη δύναμη στην Κρήτη. Ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού που στηρίχθηκε από την ίδια, τον Δημήτρη Γιαννουλάκη, και όλους για την προσφορά τους.

Κλείνοντας η κ. Μπακογιάννη έκανε ξεχωριστές αναφορές στην Κρήτη, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει 1η Περιφέρεια και ότι διαθέτει ένα απίστευτα αναπτυξιακό κεφάλαιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ο Σαμαράς έριξε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη"

SHARE:

24Media Network