Η Ν.Δ κατηγορεί τον Τσίπρα για διχαστικό λόγο και επιτίθεται ξανά στη Ζωή

Η Ν.Δ κατηγορεί τον Τσίπρα για διχαστικό λόγο και επιτίθεται ξανά στη Ζωή
ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014/ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ .(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Καραγκουνης, ενώ άμεση ήταν νωρίτερα η απάντηση του Χατζηδάκη στον πρωθυπουργό ειδικά για τον ΟΟΣΑ

Για συμπεριφορά που ευτελίζει τη Βουλή, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Ολομέλεια με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ σχολίασε και τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα και τα περί ΟΟΣΑ.

“Για μια ακόμα φορά μετέτρεψαν τη Βουλή σε θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο, η συμπεριφορά της οποίας προκαλεί τους πάντες και ευτελίζει το Κοινοβούλιο. Γίναμε και πάλι μάρτυρες ενός συνεχούς φλερτ και μιας συστηματικής υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής από την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου”, δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.

Και πρόσθεσε: “Και με το διχαστικό λόγο του πρωθυπουργού, που άλλα λέει μέσα και άλλα έξω. Έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί επίσημα κείμενα του ΟΟΣΑ, επιχειρώντας να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στην εργαλειοθήκη. Η ανευθυνότητα και η ασυναρτησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πια όρια”.

H  απάντηση Χατζηδάκη σε Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού, βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στην αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα  για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που την χαρακτήρισε «εργαλειοθήκη Χατζηδάκη».

Ο Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε το λόγο, επί προσωπικού, στη Βουλή και, μεταξύ των άλλων, υπενθύμισε στο σώμα  ότι η σχετική  μελέτη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ και ο καθένας μπορεί να δει ότι φέρει τον πρόλογο και την υπογραφή του κ. Γκουρία και αναφέρονται ονομαστικά τα στελέχη του ΟΟΣΑ που συμμετείχαν στην μελέτη.  Επίσης υπενθύμισε στους βουλευτές ότι ο ίδιος  ο κ. Γκουρία είχε έρθει στην Ελλάδα και παρουσίασε στο υπουργείο Ανάπτυξης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη την  εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Αντιλαμβάνομαι, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, την προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει με τον ΟΟΣΑ, δεν περίμενα όμως ότι  θα ερχόταν στη Βουλή ο πρωθυπουργός για να πει τέτοιες ανακρίβειες.

Η αναφορά Τσίπρα σε ΟΟΣΑ αναζωπύρωσε όμως και μία παλιά κόντρα στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ Μάξιμος Χαρακόπουλος πάντως σχολίασε με τελείως διαφορετικό τρόπο τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την εργαλειοθήκη.

Η περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις για το γάλα, που είχαν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα τον περασμένο Μάρτιο προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση μεταξυ του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκη και του τότε αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Χαρακόπουλου. Ο δεύτερος είχε οδηγηθεί στην παραίτηση, ενώ ο πρώτος τελικά έμεινε εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό που ακολούθησε τον Ιούνιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα