Η ΝΔ δε χαλαρώνει για τη χαλαρή ψήφο

Η ΝΔ δε χαλαρώνει για τη χαλαρή ψήφο
Τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

Ο Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία στέλνει μήνυμα κατά του εφησυχασμού λόγω των δημοσκοπήσεων και της ευρείας νίκης των ευρωεκλογών και από την Κρήτη προειδοποίησε αυστηρά όσα στελέχη θεωρούν αυτονόητη την αυτοδυναμία

Οι δημοσκοπήσεις και ο “αέρας” της ευρείας νίκης των ευρωεκλογών δεν εφησυχάζουν το Μοσχάτο, καθώς στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τον κίνδυνο η… υπερβολική σιγουριά για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών να οδηγήσει σε χαλαρότητα των ψηφοφόρων στις 7 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία στέλνει μήνυμα κατά του εφησυχασμού και από την Κρήτη προειδοποίησε αυστηρά όσα στελέχη θεωρούν αυτονόητη την αυτοδυναμία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της.

Δήλωσε συγκεκριμένα ότι στελέχη που εμφανίζονται υπερβολικά σίγουρα για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών “καταγράφονται με αρνητικό πρόσημο στο προσωπικό μου καρνέ αξιολόγησης στελεχών”. Τόνισε ότι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι κλειδωμένο και προφανώς ούτε η αυτοδυναμία, αφού όπως σημείωσε δεν γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή και υπάρχουν ακόμη πολλές μεταβλητές παράμετροι. “Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να δεχτώ καμία αλαζονεία. Και αυτό δείχνει αλαζονεία, ξέρετε. Το να βγαίνεις και να λες σήμερα στον ελληνικό λαό: «Πάμε καροτσάκι», «Έχουμε τελειώσει», «Κερδίζουμε με δέκα μονάδες διαφορά», «Είμαστε ήδη αυτοδύναμοι» και ράβουμε, κατά συνέπεια, τα υπουργικά μας κουστούμια, είναι μια συμπεριφορά αλαζονική” πρόσθεσε, χτυπώντας καμπανάκι.

Και την Παρασκευή εξάλλου στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα και με σηκωμένα τα μανίκια προειδοποιώντας τα γαλάζια στελέχη ότι “φοράμε ακόμη στολή εργασίας και όχι κοστούμια”.

Δηλώνει δε σε κάθε ευκαιρία ότι η κάλπη της 7ης Ιουλίου δε είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, αλλά πρέπει να γεμίσει από την αρχή, ενώ πλέον έχει δηλώσει ξεκάθαρα το στόχο της αυτοδυναμίας, αφού μετά τον εξαναγκασμό του Ευάγγελου Βενιζέλου σε αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, διαπίστωσαν στο Μοσχάτο ότι δύσκολα θα έμπαινε η Φώφη Γεννηματά στη διαδικασία συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Όπως έχει γράψει το News24/7, ένας βασικός στόχος της γαλάζιας στρατηγικής, που συνδέεται και με την αυτοδυναμία, είναι να μειωθεί η εκλογική επιρροή της ΧΑ και του Κυριάκου Βελόπουλου, ιδανικά δε να μείνουν και τα δύο αυτά κόμματα ή ένα εκτός Βουλής.

Το μήνυμα στους ψηφοφόρους κατά της χαλαρής ψήφου, της αποχής ή της ψήφου σε μικρότερα κόμματα, υπογραμμίζει τον κίνδυνο νέων εκλογών και δη με απλή αναλογική, η οποία θεωρείται ότι αναγκαστικά θα οδηγήσει σε ακυβερνησία ή σε μία οικουμενικού τύπου κυβέρνηση, με τη συμμετοχή αναγκαστικά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που προβληματίζει τη ΝΔ είναι στις 7 Ιουλίου λόγω της ζέστης ή και των καλοκαιρινών διακοπών που θα έχουν ξεκινήσει, να μη φτάσουν ορισμένοι ψηφοφόροι στις κάλπες, για αυτό και επισημαίνεται σε όλους τους τόνους πως οι εθνικές εκλογές δεν έχουν ακόμη κριθεί και πως στις 26 Μαϊου ήταν το πρώτο ημίχρονο. Προφανώς βέβαια και δε θεωρεί κανείς στο Μοσχάτο πραγματικά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανατρέπεται (ο κ.Μητσοτάκης πάντως μη θέλοντας να κατηγορηθεί ως αλαζών δηλώνει ότι όλα είναι πιθανά), αλλά διαμηνύουν στους ψηφοφόρους ότι κάθε ψήφος μετράει για το στόχο της αυτοδυναμίας, η οποία θα καθορίσει όχι μόνο την αποφυγή νέων εκλογών, αλλά και το κατά πόσον -όπως λένε οι γαλάζιοι- η επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.

Προκειμένου λοιπόν να μην πάει καμία ψήφος χαμένη και να πείσει όσο περισσότερους πολίτες, και αυτούς που δεν ψήφισαν ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο κ.Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες και τις θεματικές εκδηλώσεις. Την Τρίτη θα επισκεφθεί την Εύβοια και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Ελευσίνα για κοινωνική αλληλεγγύη και δουλειές, όπου όπως έχει εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο της ΝΔ με τον κόσμο της εργασίας και μεταξύ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα