Η ΝΔ επαναφέρει το θέμα Πανούση στη Βουλή

Η ΝΔ επαναφέρει το θέμα Πανούση στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό κατέθεσαν Ντόρα Μπακογιάννη και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αφήνοντας αιχμές για διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Ο δεύτερος μάλιστα συνδέει το θέμα με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Στην υπόθεση Πανούση επιμένει η Νέα Δημοκρατία, καθώς δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η βουλευτής Α’ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη ρωτά τον πρωθυπουργό εάν:

1.       Είχε ενημερωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες πλέον συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών για νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης; Αν ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αυτονομηθεί από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση του; Επίσης, καταδικάζει ο Πρωθυπουργός δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία (π.χ. μανιφέστο Ν. Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη»);

2.       Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 13/10/2015 να δηλώνει ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά κι όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα» και ένα μήνα αργότερα να αποπέμπεται ο επικεφαλής της; Η συγκεκριμένη αποπομπή αποτελεί μέρος της δημοσιοποιημένης συναλλαγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ποινικούς και καταδικασμένους για τρομοκρατία;

Η κ.Μπακογιάννη σημειώνει:

“ Μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, αναμέναμε τη σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, κατατέθηκε μήνυση «κατ’ αγνώστων». Με άλλα λόγια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, καταθέτουν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας  και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών”.

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τη φερόμενη διασύνδεση κυβερνητικών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασθέντες τρομοκράτες και εγκληματίες, μετά από τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, όπως αναφέρει, ζητά  με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως υποστηρίζει, ο κ. Βαρβιτσιώτης, η διασύνδεση επεκτείνεται μέχρι τον πυρήνα της άσκησης Κυβερνητικής πολιτικής στους κρίσιμους τομείς της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης, αφού, σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται ότι ασκείται με κριτήριο τη σύμφωνη γνώμη των τρομοκρατών και όχι την Ασφάλεια του Πολίτη.

Συνδέει μάλιστα το ζήτημα με το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. “Σε μια περίοδο που η Ευρώπη  καλείται να αντιμετωπίσει δραστικά και να απομονώσει τους τρομοκράτες, από όπου και αν προέρχονται, αποτελεί μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης μια Κυβέρνηση ευρωπαϊκού κράτους να συνομιλεί με αυτούς”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ερωτά τον πρωθυπουργό για το αν προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του οποίου ο σύμβουλος και, παράλληλα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, φέρεται να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες και εγκληματίες, φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να διαπραγματεύεται τα νομοθετήματα του Υπουργείου με αυτούς. Τέλος, ζητά να μάθει από τον κ. Τσίπρα «αν θα συνεχίσει να ανέχεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ένα κορυφαίο κομματικό στέλεχος το οποίο συναλλάσσεται με τρομοκράτες και εγκληματίες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version