Η ΝΔ πιέζει Καμμένο μέσω πλατείας

Η ΝΔ πιέζει Καμμένο μέσω πλατείας
Συλλαλητήρια σε 21 πόλεις για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ Eurokinissi

Μάχη μέχρις εσχάτων σε βουλή και πλατείες δίνει η ΝΔ με στόχο τη δεξιά ψήφο. Το γαλάζιο σχέδιο για να συμπέσει η ψηφοφορία για την ψήφο δυσπιστίας με τα συλλαλητήρια που ετοιμάζονται και καταγγέλλεται από το ΣΥΡΙΖΑ ότι τα οργανώνει η ΝΔ

«Βολή κατά ριπάς» ενάντια στον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ έχουν λάβει οι βουλευτές της ΝΔ που παίρνουν το λόγο στη βουλή για να υποστηρίξουν την πρόταση μομφής του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ δίνει τη μάχη.

Άπλετο χρόνο στον Πάνο Καμμένο αφιερώνουν στις ομιλίες τους οι γαλάζιοι βουλευτές επιχειρώντας να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πολιτική πίεση στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ με στόχο είτε να σπάσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 154 βουλευτών έστω και κατά μία έδρα και σε κάθε περίπτωση να εκθέσουν στον κόσμο των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία το συγκυβερνών με το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα.

Ήταν χαρακτηριστική η αποστροφή του Μάκη Βορίδη ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ «με την ψήφο τους κρατάνε το στυλό του Κοτζιά και του Τσίπρα για να υπογράψουν αυτή τη συμφωνία που δεν θα ανατρέπεται. Όποιος δεν το θέλει ψηφίζει την πρόταση για να πέσει η κυβέρνηση».

Μάλιστα στη μάχη των εντυπώσεων που δίνεται τις τελευταίες ώρες είναι και η επιμονή των κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ στη διάσκεψη των προέδρων της ΝΔ η ψηφοφορία να γίνει το Σάββατο το βράδυ όπου οργανώνεται συλλαλητήριο έξω από τη βουλή.

Η ΝΔ επενδύει ιδιαίτερα στο να δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικού κλοιού στην κυβερνητική πλειοψηφία με όρους πεζοδρομίου και είναι ανοιχτή και χωρίς περιστροφές η πρόσκληση συμμετοχής προς τον κόσμο. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε χαρακτηριστικά μέσω twitter ότι «ξεκίνησε η μάχη για τη σωτηρία της Μακεδονίας μας, από την επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα/Ζάεφ στη βουλή. Το απόγευμα του Σαββάτου θα μετρηθούμε και θα γράψει η Ιστορία ποιοι βουλευτές δια της ψήφου τους, στήριξαν τον Τσίπρα για να πάει να υπογράψει την επόμενη στις Πρέσπες».

Πάντως τα πράγματα δεν φαίνεται να μένουν απλά στα καλέσματα του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης φωτογράφισε ως πρωτεργάτες της διοργάνωσης αυτών των κινητοποιήσεων το ίδιο το Μοσχάτο, κάνοντας ονομαστική αναφορά από το βήμα της βουλής στο συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιαννίδης «στο facebook μου ήρθε ένα μήνυμα που λέει “ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης άλλαξε την ώρα της εκδήλωσης. Όλοι στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία μας”. Τουλάχιστον μην καρφώνεστε. Τα κάνετε που τα κάνετε εσείς –ακηδεμόνευτα και ακομμάτιστα- αλλά μην τα κάνετε τόσο ξεκάρφωτα. Αυτό το οποίο επενδύετε δεν θα σας πάει μακριά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα