Η ΝΔ πήγε στον εισαγγελέα το βίντεο της συνέντευξης Κοτζιά κατά Καμμένου

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης EUROKINISSI

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει εάν ισχύουν τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας για χρηματισμό της κυβέρνησης από το Σόρος και να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στην οποία κατήγγειλε ότι ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος έκανε λόγο στο υπουργικό για χρηματοδότηση υπουργών από το Τζορτζ Σόρος.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε σήμερα (25/10) στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά.Η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε το αυτονόητο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά” αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει επίσης ότι θεωρεί αυτονόητο ότι και η Δικαιοσύνη “οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης”.

Ειδικότερα, η ΝΔ θέτει τα εξής ερωτήματα, επικαλούμενη δημοσιεύματα σε τύπο και διαδίκτυο για το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά: “Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;

Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;”

Ως εκ τουτου η ΝΔ υποστηρίζει: “Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το “ανοιχτό βιβλίο του”, όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες.” Και η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει:

“Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί “ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας” του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η “Αυγή”, να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: