Η ΝΔ πήρε την ασίστ Κασσελάκη στα εθνικά θέματα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Τις δηλώσεις Κασσελάκη περί “κρατιδίου” στην κατεχόμενη Κύπρο αξιοποιούν από τη ΝΔ, τρίβοντας τα χέρια τους για την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη φράση του Μάο “μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση” είχε σχολιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την περασμένη Κυριακή κατά τη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ακόμη ήταν ανοιχτές οι κάλπες του πρώτου γύρου.

Θαυμάσια κατάσταση για τη Νέα Δημοκρατία δηλαδή, όπου ούτως ή άλλως θεωρούσαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρέμενε για καιρό σε φάση εσωστρέφειας και πλέον τρίβουν τα χέρια τους με τα συντροφικά μαχαιρώματα α λα ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμως φυσικά από την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα αποφεύγουν να πάρουν θέση επί προσώπων, ωστόσο οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί “κρατιδίου” στην κατεχόμενη Κύπρο αποτέλεσαν βούτυρο στο γαλάζιο ψωμί, έστω και εάν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δικαιολογηθεί με το επιχείρημα ότι ήταν κουρασμένος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, κατά τη συζήτηση επί του εργασιακού νομοσχεδίου κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο να πάρει θέση επί των δηλώσεων Κασσελάκη, με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, να “σιγοντάρει”.

Ο κ. Πλεύρης ειδικότερα μεταξύ άλλων δήλωσε: “Απευθύνομαι στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το αποφύγει. Την Κυριακή έχει εκλογές, σήμερα όμως θα πάρει θέση. Εκφράζει τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει κρατίδιο, βόρειο, δικό τους; Σας εκφράζει ή όχι; Πρέπει να τοποθετηθείτε. Εδώ είστε κοινοβουλευτική ομάδα και ένας που μπορεί τη Δευτέρα να είναι αρχηγός σας έχει θέσει συγκεκριμένη άποψη.

Δεν του φταίνε τα ελληνικά του. Και στα αγγλικά τα ίδια θα έλεγε ακριβώς. Στα ελληνικά μπόρεσε να πει βόρειο, μπόρεσε να πει κρατίδιο να πει δικό τους, δεν μπόρεσε να πει τη λέξη κατοχή στην Κύπρο”.

Ενώ ο κ. Γεωργιάδης νωρίτερα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολίασε μεταξύ άλλων πως ο κ. Κασσελάκης: “Όποτε μιλάει πετάει και ένα μαργαριτάρι. Άρα, έχουμε να ακούσουμε ακόμα πολλά μαργαριτάρια και αν εκλεγεί με το καλό πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερα”.

Σημειωτέον δε πως οι δηλώσεις Κασσελάκη ήρθαν σε μία συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση δεχόταν κριτική για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αναφορά στο Κυπριακό στην ανακοίνωση και τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν και έσπευδε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Εν τω μεταξύ η ατάκα περί “κρατιδίου” προκάλεσε οργή στα κυπριακά ΜΜΕ.

Ο Κασσελάκης σε… γραμμή Μητσοτάκη για το νόμο Κατρούγκαλου

Αίσθηση προκάλεσε όμως και το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης προκειμένου να καρφώσει την Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε: “Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν το νόμο Κατρούγκαλου.”

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε κάνει “σημαία” το νόμο Κατρούγκαλου στις επιθέσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον τέλος ότι κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τον ισχυρισμό του Νίκου Φίλη πως ο κ. Κασσελάκης είχε στηρίξει στο παρελθόν τον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα είχε υπάρξει και συνεργάτης του την περίοδο 2012- 2015. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι ο κ.Φίλης λέει ψέματα και ανέφερε ότι πράγματι είχε γνωρίσει τον κ. Μητσοτάκη “στην ομογένεια, σε προσωπικό επίπεδο, για μερικά χρόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα