Η ΝΔ προκαλεί τον Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω Καμμένου

Η ΝΔ προκαλεί τον Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω Καμμένου
Κατά 30 εκατομμύρια το χρόνο αυξάνει το χρέος της Ν.Δ από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Κυβέρνηση μειοψηφίας δε νοείται, υποστηρίζει το Μοσχάτο, καλώντας τον πρωθυπουργό είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. "Εάν η ΝΔ ανησυχεί για για τη στήριξη της κυβέρνησης ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας", απαντά το Μαξίμου.

Το γάντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές πετάει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις πληροφορίες περί διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με αφορμή το Σκοπιανό και εν όψει της σύγκλησης της εκτελεστικής γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος από τον Πάνο Καμμένο την Τετάρτη.

Η ΝΔ ουσιαστικά αφήνει επί του παρόντος στην άκρη το ενδεχόμενο να καταθέσει η ίδια πρόταση δυσπιστίας και προκαλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς στο Μοσχάτο εκτιμούν σε αυτή την περίπτωση ο κ.Καμμένος θα βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση από ότι σε πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα συσπείρωνε τους ΑΝΕΛ, αν και στελέχη όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης κρατουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας.

“Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια. Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα” αναφέρει ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της.

Μαξίμου: Εάν η ΝΔ ανησυχεί για για τη στήριξη της κυβέρνησης ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

«Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα