Η ΝΔ “χάνει” τις γυναίκες και τους νέους

Η ΝΔ “χάνει” τις γυναίκες και τους νέους
Eurokinissi

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης άρχισε τις lifestyle συνεντεύξεις. Η έμφαση σε γυναικεία θέματα και στη στέγη των νέων

Η πολιτική ατμόσφαιρα μυρίζει ήδη εκλογές, όπως έχει πει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει ξεκινήσει ατύπως προεκλογική εκστρατεία και δίνει τη μάχη της συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας να απευθυνθεί και σε “δύσκολα” για το κυβερνών κόμμα κοινά.

Η ΝΔ διαχρονικά υστερεί σε δύο κοινά: Τις γυναίκες και τους νέους. Ιδίως στις ηλικίες κάτω των 30 ετών, οι δημοσκοπικές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος είναι ανησυχητικές.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το τελευταίο διάστημα η επικοινωνιακή στρατηγική του Μαξίμου στοχεύει στις γυναίκες και στους νέους, με συγκεκριμένες πολιτικές, αλλά και με… lifestyle.

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού το περασμένο Σάββατο στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική “αμερικανικού μοντέλου”. Και προεκλογικά άλλωστε το 2019 ο κ. Μητσοτάκης είχε επιλέξει να μιλήσει ανοιχτά για την οικογενειακή του ζωή, ενώ το επιτελείο του πάντα είχε φροντίσει να έχει μία “ανθρώπινη” παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram.

Ταυτόχρονα, το Μαξίμου προβάλλει ιδιαίτερα πχ τις πολιτικές κατά της κακοποίησης των γυναικών, ένα θέμα για το οποίο πλέον υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλο το πολιτικό φάσμα. Ο πρωθυπουργός για παράδειγμα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου στεγάζεται ένα από τα 18 Επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που έχουν ενσωματωθεί σε ΑΤ ανά τη χώρα. Η κυβέρνηση προβάλλει επίσης δράσεις όπως η νομοθετική ρύθμιση για την πιλοτική εφαρμογή Panic Button, που αφορά γυναίκες που έχουν ήδη κακοποιηθεί, Οπως επικαλείται η κυβέρνηση η εφαρμογή θα είναι κρυπτογραφημένη ώστε να μην γνωρίζει κανένας αν υπάρχει ή όχι, παρά μόνο η ίδια η γυναίκα, και δίνει την δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού, και χωρίς να καταλάβει κανένας οτιδήποτε, να ειδοποιείται η Αστυνομία.

Η ΝΔ εν τω μεταξύ αναζητεί περισσότερες γυναίκες για τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Στην Πειραιώς πολύ θα ήθελαν να έλεγαν το “ναι” για το Επικρατείας πρόσωπα όπως η Ιωάννα Παλαιοσπύρου, η οποία είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι και στη συνέχεια είχε συγκλονίσει με το θάρρος της και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, που ξεκίνησε το “ελληνικό ΜeToo”. Αλλά επί του παρόντος πρόκειται απλώς για φήμες. Εν τω μεταξύ πάντως η γυναικεία συμμετοχή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει χαμηλή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εστιάζει ιδιαίτερα σε πολιτικές που απευθύνονται κυρίως στους νέους, όπως το πρόγραμμα για φθηνή στέγη. Την περασμένη Πέμπτη δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση -που θα διαρκέσει έως την 7η Δεκεμβρίου- το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους». Βασικός άξονας δε, είναι το Πρόγραμμα «Σπίτι Μου», που αφορά στην παροχή άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων για άτομα ηλικίας 25-39 ετών με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και οι οποίοι δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για τη διαβίωσή τους.

Τα νέα κοινά ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την κυβέρνηση και για έναν ακόμη λόγο: Πρόκειται για κοινά τα οποία δεν “πιάνουν” εύκολα οι δημοσκοπήσεις και τα οποία δεν έχουν παραδοσιακή πολιτική συμπεριφορά, συνεπώς μπορούν να γείρουν τη ζυγαριά των εκλογών του 2023.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα