Μητσοτάκης για τραπ: “Δεν είναι μαγκιά να χρησιμοποιείς υποτιμητική γλώσσα για τις γυναίκες”

Μητσοτάκης για τραπ: “Δεν είναι μαγκιά να χρησιμοποιείς υποτιμητική γλώσσα για τις γυναίκες”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική εκπομπή "Καλύτερα δε γίνεται" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

"Φωτογραφίζοντας" την τραπ μουσική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως "ενοχλείται από τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο είδος μουσικής" ενώ τόνισε πως "πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά από μικρά για το τι σημαίνει σεβασμός".

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, “Καλύτερα δε γίνεται” βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι του Σαββάτου (26/11), στην οποία σχολίασε, μεταξύ άλλων, και την τραπ μουσική.

Ο Πρωθυπουργός αν και δεν κατονόμασε το συγκεκριμένο είδος μουσικής, αλλά “φωτογραφίζοντάς” το, χαρακτήρισε “απαράδεκτη” τη γλώσσα που χρησιμοποιείται ενώ τόνισε πως ενοχλείται από τον τρόπο που προσεγγίζει τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχαν με την παρουσιάστρια για την έμφυλη βία, επεσήμανε τη σημασία εκπαίδευσης των παιδιών ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι η υποτιμητική γλώσσα “δεν είναι μαγκιά”.

Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά από μικρά για το τι σημαίνει σεβασμός για το άλλο φύλο, ειδικά προς τα αγόρια ότι δεν είναι μαγκιά να χρησιμοποιείς μία υποτιμητική γλώσσα για τις γυναίκες.

Υπάρχουν δυστυχώς κάποια είδη μουσικής, που ακούν πολλοί έφηβοί, στα οποία η γλώσσα που χρησιμοποιούν για τις γυναίκες είναι απαράδεκτη. Λες και είναι αντικείμενα μόνο για σεξουαλική εκμετάλλευση“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγώ είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν πρόκειται να επιβάλω ποτέ περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε ότι δεν είναι αυτό το μοντέλο που θέλουμε να έχουν τα αγόρια για τα κορίτσια“, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα