Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για τις νέες δηλώσεις Καμμένου κατά Κοτζιά

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για τις νέες δηλώσεις Καμμένου κατά Κοτζιά
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

"Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο συνεχίζονται υπαινιγμοί και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο Τσίπρας παραμένει άφωνος" σχολιάζει η ΝΔ, καλώντας το Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης Κοτζιά και τα πρακτικά του υπουργικού

Επανάρχεται η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα της ενδοκυβερνητικής κόντρας με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο, που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του κυβερνητικού εταίρου.

“Χθες ο Πάνος Καμμένος, που έχει πάμπολλες φορές επικρίνει ως ύποπτη και σκοτεινή τη δράση του επιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος, προέβη σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Υποστήριξε δημόσια ότι εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο των Εξωτερικών και ότι ανέλαβε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά  την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα μας”, αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

“Ο κ. Κοτζιάς το επιβεβαιώνει; Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει;” ρωτά η ΝΔ και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος. Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου”.

Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι “θα ήταν στοιχειώδης σεβασμός στους πολίτες η απάντηση του Μαξίμου να είναι έστω για μια φορά εντός θέματος”

. Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι “είναι αδιανόητο ο υπουργός Αμύνης να περιγράφει ως παράφρονα τον υπουργό των Εξωτερικών και να μην αποδοκιμάζεται από το Μαξίμου, καθώς αυτό προφανώς εννοούσε ο κ. Καμμένος με τη φράση “το γαρ πολύ της θλίψεως” που είπε για τον κ. Κοτζιά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα