Εκλογές 2019: Η Νέα Δημοκρατία πολλαπλασιάζει τις κερδισμένες Περιφέρειες

Εκλογές 2019: Η Νέα Δημοκρατία πολλαπλασιάζει τις κερδισμένες Περιφέρειες
Ο νέος Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Πώς το 28.09% από τον Σεπτέμβρη του 2015 έφτασε στο 40% τον Ιούλιο του 2019; Χάρη στην ανατροπή των "γαλάζιων" ποσοστών ανά εκλογική περιφέρεια.

Πριν από 4.5 χρόνια, στη δεύτερη εκλογική μονομαχία του 2015, η Νέα Δημοκρατία έχανε από τον ΣΥΡΙΖΑ με 7.5 ποσοστιαίες μονάδες και περνούσε, οριστικά πια, στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τον Ιούλιο του 2019 επανέρχεται στη διακυβέρνηση της χώρας με διαφορά νίκης που κυμαίνεται στο 8% (39.5 με 31.5).

Πρόκειται για μια ανατροπή μεγαλύτερη των 15 ποσοστιαίων μονάδων, η οποία καλύφθηκε αφενός από τη φθορά που υπέστη, για μια σειρά από λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ αφετέρου από το έδαφος που κέρδισε η ίδια στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε – είτε γιατί επανασυγκέντρωσε δυνάμεις που είχε χάσει είτε κερδίζοντας νέους ψηφοφόρους.

Η αύξηση των “γαλάζιων” ποσοστών αποτυπώνεται σε καθεμιά από τις περιφέρειες του εκλογικού χάρτη, οι οποίες από ροζ έγινε μπλε. Χρώμα αλλάζουν μετά τη μάχη της Κυριακής οι: Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιώς, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλίεας, Ημαθείας, Θεσπρωτίας, Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πρέβεζα, Ροδόπης, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας

Επίσης πρωτιές οι ΝΔ καταγράφει στον Βόρειο και ο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, όπως επίσης στην Α’ Ανατολικής Αττικής, διεκδικώντας επίσης την Περιφέρεια Ρεθύμνης.

Ο χάρτης του 2019

και ο χάρτης του 2015

Όπως ήταν ο εκλογικός χάρτης μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα