Μητσοτάκης: “Ένα μόνο μήνυμα προς το Κρεμλίνο, δεν θα μας φοβίσετε”

Διαβάζεται σε 2'
Μητσοτάκης: “Ένα μόνο μήνυμα προς το Κρεμλίνο, δεν θα μας φοβίσετε”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΕΛΚ

Στην επίσκεψη του στην Οδησσό μαζί με τον Ζελένσκι και την επίθεση της Ρωσίας με πύραυλο κοντά στην αυτοκινητοπομπή τους, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην επίθεση της Ρωσίας με πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού την ώρα που πραγματοποιούσε επίσκεψη μαζί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Βρισκόμουν χθες στην Οδησσό, όταν ρωσικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι όταν το επισκεφθήκαμε με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Νομίζω πως πραγματικά πρέπει να έχουμε μόνο ένα μήνυμα προς το Κρεμλίνο: Δε θα μας φοβίσετε. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της. Θα μείνουμε ενωμένοι στην απόφαση αυτή”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε άλλωστε ότι η ΕΕ έδειξε αποφασιστικότητα στη στήριξη της Ουκρανίας με ένα ενιαίο μέτωπο, σχολιάζοντας: “Οι εχθροί μας δεν το περίμεναν”. Τόνισε ότι “στηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά, επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία”. Ενώ αναφέρθηκε εμμέσως και στην Τουρκία λέγοντας: “Στέλνουμε μήνυμα ότι καμία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει αποδεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στη στρατιωτική αυτονομία της Ευρώπης και σημείωσε: “Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο. Συνεισφέρουμε πολύ στο ΝΑΤΟ”. Ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει “να ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να φτάσουν το 2% της ελάχιστης αμυντικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ”.

Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με φον ντερ Λάιεν

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για “τη σταθερή της ηγεσία”. Την ευχαρίστησε επίσης για τα θερμά της λόγια όσον αφορά στην διακυβέρνηση του.

Η κ. φον ντέρ Λάιεν νωρίτερα είχε δηλώσει στο συνέδριο του ΕΛΚ: “Είμαστε περήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή επανέφερε την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας”.

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο του ΕΛΚ θα επιβεβαιώσει και επίσημα τη στήριξη σε νέα υποψηφιότητα της κ. φον ντέρ Λάιεν για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια νίκησε “τις κενές υποσχέσεις από τους λαϊκιστές, δύο φορές”. Καθώς και ότι το ΕΛΚ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, στέλνοντας ένα μήνυμα στους δεξιούς ψηφοφόρους εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα