Η ώρα του Brussels Group. Επιμένει στις κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση

Η ώρα του Brussels Group. Επιμένει στις κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση
First session of the SYRIZA central committee after thenational elections that SYRIZA won. Athens, Feb. 28, 2015 / , 25 . , 28 , 2015 Sooc

Τη χρυσή τομή με τους δανειστές αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου στο Brussels Group που ξεκινά στο Παρίσι. Ποια στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση

Το γεγονός ότι η Ελληνική πλευρά επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό επανέλαβε μετά τον Αλέξη Τσίπρα και ο Γιάννης Βαρουφάκης απο την Ουάσιγκτον.

Το Μέγαρο Μαξίμου εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να βρεθεί μια λύση μέχρι τα τέλη του μήνα, γνωρίζοντας καλά πως τα ταμειακά διαθέσιμά τελειώνουν.

Το κλίμα που έχει προκληθεί μετα τις απανωτές δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων, σε συνδυασμό με τα σημεία “αγκάθια” που παραμένουν, προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο, όμως ζητά μια συμφωνία που να βασίζεται στον σεβασμό των υποχρεώσεων της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γιώργο Χουλιαράκη, τον Νίκο Θεοχαράκη και τη σύμβουλο του υπουργού οικονομικών Έλενα Παναρίτη έχει ήδη στις βαλίτσες της όλα τα μέτρα και όλες τις προτεινόμενες λύσεις της Ελληνικής πλευράς προκειμένου να ξεκλειδώσει η πολυπόθητη εκταμίευση μέρους των δόσεων προς την Αθήνα.

Σε καθε περίπτωση κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως η επικοινωνιακή πίεση που έχει δεχτεί το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα δεν έχει επηρρέασει τις κόκκινες γραμμές κατά των υφεσιακών μέτρων που έχει θέσει εξαρχής η Ελληνικη  πλευρά

Συνεδριάζει η Ευρωομάδα της Αριστεράς

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Τετάρτη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, καθώς συνεδριάζει  η Ευρωομάδα της Αριστεράς  GUE / NGL. Η συζήτηση θα αποτελέσει ακόμα έναν μοχλό πίεσης υπερ της Ελληνικηλς πλευράς, καθώς θα έχει θέμα: “Ελλάδα, λιτότητα και ανάπτυξη” με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σοσιαλιστών και των πρασίνων.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα