Η 'πλάνη' της Παναγιωταρέα και η αναγκαστική 'συγνώμη' του Ελ. Τύπου στον Σπίρτζη

Η 'πλάνη' της Παναγιωταρέα και η αναγκαστική 'συγνώμη' του Ελ. Τύπου στον Σπίρτζη

Συγνώμη του Ελ. Τύπου για άρθρο της Άννας Παναγιωταρέα, στο οποίο η δημοσιογράφος κατηγορούσε τον υπουργό υποδομών πως διατηρεί καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. "Αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου"

Αποκατάσταση της αλήθειας για παλαιότερη δημοσίευση, αναγκάστηκε να δημοσιεύσει ο Ελεύθερος Τύπος, αναφορικά με κείμενο που υπέγραφε η Άννα Παναγιωταρέα. Στο δημοσίευμα με τίτλο "Η χώρα πεθαίνει" η δημοσιογράφος συμπεριέλαβε το όνομα του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη σε εκείνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό. "Για χρήματα σε ξένες τράπεζες, δεν ξέρω. Να ρωτήσει τους κ. Σπίρτζη [...] αν προτίθενται να φέρουν τα χρήματά τους πίσω στην Ελλάδα, ως απόδειξη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα" έγραφε χαρακτηριστικά.

Η αποστροφή αυτή του κειμένου, οδήγησε τη συντηρητική εφημερίδα σε "απολογία", με κείμενο σε μεταγενέστερη έκδοση. "Η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς" σημειώνει το κείμενο με τίτλο "αποκατάσταση δημοσιεύματος" και συνεχίζει "ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος περί δήθεν έλλειψης εμπιστοσύνης του υπουργού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή την εθνική οικονομία δεν έχει αληθή βάση".

Η 'πλάνη' της Παναγιωταρέα και η αναγκαστική 'συγνώμη' του Ελ. Τύπου στον Σπίρτζη

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε:

"Αποκαθιστούμε την αλήθεια για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με δημοσίευμα της 17ης Ιουλίου 2016, στη μόνιμη στήλη της δημοσιογράφου- συντάκτριας Αννας Παναγιωταρέα, με τίτλο «Η χώρα πεθαίνει...».

Ειδικότερα, είναι αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό. Δεν προκύπτει από οποιαδήποτε πηγή ή άλλο στοιχείο ότι ο κ.Σπίρτζης διατηρούσε ή διατηρεί καταθέσεις σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα στο εξωτερικό. Η συντάκτρια του άρθρου προφανώς παραπλανήθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και αναξιόπιστες πηγές. Συνεπώς και ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος περί δήθεν έλλειψης εμπιστοσύνης του υπουργού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή την εθνική οικονομία δεν έχει αληθή βάση.

Αναγνωρίζουμε οτι η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν συντάσσεται με το επίμαχο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ.Σπίρτζη.

Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε πρόθεση εξύβρισης ή δυσφήμησης, αλλά αντιθέτως, σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα την προσωπική, την επαγγελματική και την πολιτική διαδρομή του κ. Χρήστου Σπίρτζη"

SHARE: