Η πρόσκληση του Αβραμόπουλου στο γραμματέα του ΝΑΤΟ

Launching of Submarine `Okeanos`, a 35 years old submarine that was restored at Skaramagas shipyards, on October 20th,2014 /    ``,    ,  ,  20  2014
Launching of Submarine `Okeanos`, a 35 years old submarine that was restored at Skaramagas shipyards, on October 20th,2014 / ``, , , 20 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Ο Γιενς Στόλτενμπεργκ παρακολουθεί σήμερα την άσκηση Πυρπολητής, πριν τη συνάντηση με Σαμαρά. Η αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για Βρυξέλλες και τα σχέδια για το μέλλον. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Την άσκηση Πυρπολητής παρακολουθεί σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπέργκ, πριν τη συνάντηση στη μία το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, την οποία θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Η επίσκεψη του κ.Στόλτενμπεργκ στη χώρα εντάσσεται στο αυτονόητο πλαίσιο των επαφών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις αρχές του Οκτωβρίου. Εκείνο που δεν είναι σύνηθες και δίνει ενδιαφέρουσα διάσταση στη σημερινή ημέρα είναι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ να παρίσταται σε εθνική στρατιωτική άσκηση χώρας μέλους της Συμμαχίας.

Την πρόσκληση στον κ.Στόλτενμπεργκ να παρακολουθήσει τον Πυρπολητή απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος από αύριο αναμένεται να αναχωρήσει για Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντα του ως Επίτροπος Μετανάστευσης. Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πάντως με κάθε τρόπο ότι αναχωρεί, αλλά δεν αποχωρεί από την εγχώρια πολιτική ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες διευκρίνισε πως θα φύγει μεν από το υπουργείο και θα παραιτηθεί από την έδρα του στην Α Αθήνας (την οποία καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Θάνος Πλεύρης), αλλά θα παραμείνει αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η συγκεκριμένη κομματική θέση δεν έρχεται σε ασυμβίβαστο με τα καθήκοντα του στην Κομισιόν.

"Θα είμαι επίτροπος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να έρχομαι για να συμβάλλω στον πολιτικό αγώνα του κόμματος μου", έλεγε χθες, δείχνοντας ξεκάθαρα την επιθυμία του να είναι παρών σε μία ενδιαφέρουσα πολιτικά περίοδο.

(Πηγή φωτογραφίας Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network