Η πρώτη κόντρα για πρόωρες εκλογές στην Βουλή, και οι απόδημοι

Η πρώτη κόντρα για πρόωρες εκλογές στην Βουλή, και οι απόδημοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κερδίσει στις επόμενες εκλογές δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης Eurokinissi

Ο Βορίδης έγινε υπουργός για να οργανώσει τα "εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας" υποστήριξε ο Παύλος Πολλάκης. Εκλογές δεν κερδίζετε με απόδημους η χωρίς ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Νέα ώθηση στα σενάρια που θέλουν το 2021 να είναι εν δυνάμει χρονιά εκλογών (εάν και εφόσον αντιμετωπιστεί επιτυχώς με τους εμβολιασμούς η πανδημία) ήρθε να δώσει η κόντρα που καταγράφθηκε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου έκανε την «παρθενική» του εμφάνιση ως υπουργός Εσωτερικών ο Μάκης Βορίδης και συγκρούστηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολλάκη. Αντικείμενο η ψήφος των απόδημων στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αντιπαράθεση καταγράφθηκε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ που ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες.

Η ενεργοποίηση των ακροδεξιών της ομογένειας ήταν ο λόγος που έγινε υπουργός Εσωτερικών ο Μ.Βορίδης, υποστήριξε ο Παύλος Πολλάκης Eurokinissi


Η κόντρα ξεκίνησε με μία αναφορά του Παύλου Πολλάκη στις αιτίες της ανάληψης του ΥΠΕΣ από τον Μ.Βορίδη. Όπως δήλωσε «μπήκατε Υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας θα μπορέσετε να πετύχετε μία διαφορά επιστολικών ψήφων που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε όχι, τη συντηρητική σας ήττα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «όσα μέτρα και αν πάρετε, θεσμικού χαρακτήρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και «θα είναι ντάλα μεσημέρι», γιατί, αποτελεί πλέον αδήριτη αναγκαιότητα σε συνδυασμό με την έξαρση του αυταρχισμού, την έξαρση των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τα οποία εφαρμόζονται σαν μια «νέας κοπής» ΕΡΕ του 50’».

Την πρόκληση δεν άφησε αναπάντητη ο Μάκης Βορίδης λέγοντας πως «εκλογές δεν θα κερδίσετε. Υπό την έννοια, ότι δεν σας θέλει ο κόσμος και έχει καταλάβει αυτό που είστε. Επομένως, μην αγχώνεστε. Είτε με Απόδημους, είτε χωρίς Απόδημους, δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό. Αλλά, εμείς έχουμε, πλέον, συνταγματική επιταγή και νομική επιταγή, να οργανώσουμε την ψήφο των Αποδήμων και θέλετε δεν θέλετε, θα το κάνω». Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «αγωνία του Πολάκη» λέγοντας πως «θα ψηφίζουν οι Απόδημοι κατ’ εντολήν του Κοινοβουλίου, στο οποίο εσείς, εκόντες άκοντες, με βαριά καρδιά, με αγωνία, την οποία αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πολάκης «δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι Απόδημοι», είπε ο κ. Πολάκης». Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Μ.Βορίδης δεν αναφέρθηκε στον χρόνο των εκλογών ούτε και έδωσε την συνήθη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα