ΜέΡΑ25: Η Σακοράφα στο ευρωψηφοδέλτιο του Γιάνη Βαρουφάκη

ΜέΡΑ25: Η Σακοράφα στο ευρωψηφοδέλτιο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ η προσχώρηση της Σοφίας Σακοράφα στο ευρωψηφοδέλτιο του Γιάνη Βαρουφάκη. Υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Την προσχώρηση της στο Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ανακοίνωσε η Σοφία Σακοράφα. 

Ο ίδιος δήλωσε πως ως γραμματέας του κόμματος θα ηγηθεί "των ψηφοδελτίων μας στις εθνικές εκλογές και των ευρωψηφοδελτίων μας στη Γερμανία". Τόνισε πως η κίνηση αυτή είναι συμβολική για να δείξει ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ των λαών.

ADVERTISING
ΜέΡΑ25: Η Σακοράφα στο ευρωψηφοδέλτιο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως: "Το ευρωψηφοδέλτιο μας θα είναι δημοκρατικό και θα επιλέγει μετά από δημοκρατικές διαδικασίες. Το Μέρα 25 αποφασίζει συλλογικά. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η εμπειρία της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι παρά πολύ χρήσιμη. Ωστόσο είμαστε ένα κόμμα που δίνει την ίδια βαρύτητα και στις εθνικές εκλογές".

Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα παίρνοντας τον λόγο ενημέρωσε ότι:

"Από σήμερα θα στείλω επιστολή στην ευρωομάδα της αριστεράς να τους ανακοινώσω ότι έχω προσχωρήσει στο Μέρα25 και το ίδιο θα κάνω και στους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα. Πριν από πέντε χρόνια γύρισα όλη την Ελλάδα με το σύνθημα «ψηφίζουμε στην Ελλάδα». Δεσμεύτηκα ότι θα παραμείνω σταθερή και αταλάντευτη στις αρχές μου. Ήταν από τις βασικές αρχές της αλλαγής που ευαγγελιζομασταν. Όταν μιλούσα με κάθε πολίτη ήξερα πως ότι πρότεινα ήταν εφαρμόσιμο και εφικτό. Σε όλη μου την πορεία αναλάμβανα το κόστος των επιλογών μου και θέτω τις θέσεις μου στην κρίση των πολιτών. Αυτό συμβαίνει και σήμερα με το Diem25. Αυτό που επεσήμανα σε κάθε ευκαιρία στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πως αν η ΕΕ δεν αλλάξει θα διαλυθεί. Αυτό έχει να κανει κυρίως με την κατάρρευση των αρχών και των αξιών της. Απέναντι στην επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου η απάντηση θα πρέπει να είναι σημερινή εφικτή υλοποιήσιμη και υπερεθνική.

 Αυτός είναι ο λόγος που είχαμε σημείο σύγκλισης με το Μερα25.Ο δεύτερος είναι πως οποιαδήποτε απάντηση δεν μπορεί να είναι ούτε ευαγγελικές ρήσεις ούτε σχέδια που βγαίνουν έτοιμα. Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα που παράγεται από αυτούς που συμμετέχουν και που αντέχουν τα όσα αποφασίζουν. Προσπάθησα πάντα στην πολιτική να πείσω τους πολίτες να κάνουμε τα πράγματα μαζί. Υπερηφανεύομαι πως δεν έκανα εκπτώσεις στην πορεία μου. Λάθη σίγουρα έκανα πολλά όπως οποιοσδήποτε. Θα δώσω τον αγώνα για τις ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας προσπαθώντας να πείσω τους πολιτες. Ο τρόπος της λειτουργίας του κόμματος και το απαραβίαστο του σεβασμού στη διαφορετική άποψη είναι επίσης παράγοντας που μας έφερε κοντά. Απεχθάνομαι τον όρο κομματική πειθαρχεια".

SHARE:

24Media Network