Η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα – Αλέξη Τσίπρα και τα θέματα που συζήτησαν

Η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα – Αλέξη Τσίπρα και τα θέματα που συζήτησαν

Με τον Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσία του πρώην αμερικανού προέδρου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τι συζήτησαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο συνομίλησαν για τις διεθνείς εξελίξεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις μετά την οικονομική και προσφυγική κρίση και την άνοδο της ακροδεξιάς, καθώς και για τη συντηρητικοποίηση της κοινής γνώμης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για την υποστήριξη που είχε δώσει στην Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές.

Παράλληλα, συνομίλησαν για την επικαιρότητα των μηνυμάτων που είχε στείλει κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα όταν είχε μιλήσει:

  • για τις ανισότητες “που αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις οικονομίες και δημοκρατίες μας”
  • για “τις πλούσιες εταιρείες που λειτουργούν με άλλους κανόνες αποφεύγοντας τους φόρους”
  • για “τη γενναιοδωρία των Ελλήνων στους πρόσφυγες που είχε εμπνεύσει τον κόσμο” και την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό.
  • για την σημασία που έχει η “ειρηνική επίλυση διαφορών και η διπλωματία” σε σχέση με το Ιράν, την Κλιματική Αλλαγή και τη Βόρεια Μακεδονία
  • για τη σημασία που έχει η “ελευθερία του Τύπου για να εκθέσει την αδικία και τη διαφθορά και να κρατά τους ηγέτες υπόλογους”, οι “ανεξάρτητες δικαστικές αρχές για να διατηρήσουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα” και “ο διαχωρισμός των εξουσιών για να περιορίζεται

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησαν για τις κοινές τους αξίες.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα