Μητσοτάκης: Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά στις 26 Μαΐου

Μητσοτάκης: Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά στις 26 Μαΐου
Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Εν όψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά στην γαλάζια Πολιτική Επιτροπή προδιαγράφοντας τα τρία μέτωπα όπου θα εστιάσει από την ερχόμενη εβδομάδα την πολιτική αντιπαράθεση

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει με την ομιλία του τα βασικά μέτωπα της μάχης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναφερθεί στην πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ τη Δευτέρα, όποτε και θα ανοίξει ξανά η Βουλή μετά τις διακοπές του Πάσχα, κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή την επίθεση του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή και ΑΜΕΑ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Πρόταση μομφής που ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, με συνέπεια μία τριήμερη σύγκρουση των αρχηγών στη Βουλή, την οποία η ΝΔ επικαλείται για να αρνηθεί τη διεξαγωγή τηλεοπτικής μονομαχίας του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα η ΝΔ θέλει να ορίσει εκείνη το πεδίο και το περιεχόμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης και με την επίθεση κατά Πολάκη στοχεύει στο να πλήξει προσωπικά τον κ.Τσίπρα και το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα να αναφερθεί εκ νέου στην τραγωδία στο Μάτι, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ χθες με ανάρτηση του στο facebook έκανε λόγο για επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες την ώρα που στην κυβέρνηση γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών, καθώς και για αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και κυνισμό, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι την ώρα που αποκαλύπτονταν αυτά τα στοιχεία χόρευε αμέριμνος “με την ίδια παρέα συνενόχων αυτής της νύχτας”.

Αλλά και ο υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέβασε χθες τους τόνους για αυτό το θέμα, με μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, την οποία ρωτά μεταξύ άλλων εάν την ώρα της σύσκεψης με Τσίπρα γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί. Στις 26 Μαϊου εξάλλου ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές θα διεξαχθεί και ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με την ηγεσία της ΝΔ να έχει θέσει πολιτικούς στόχους για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους και η περιφέρει Αττικής.

Όπως πολλάκις έχει πει ο κ.Μητσοτάκης στόχος είναι καμία περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ και η περιφέρεια Αττικής ενέχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς το 2014 είχε ερμηνευθεί ως προαναγγελία της επικείμενης τότε νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι πολίτες θα τιμωρήσουν την κ.Δούρου για το Μάτι και όχι μόνο- αν και βλέπουν ότι το πιθανότερο είναι ο κ.Πατούλης να πάει στο δεύτερο γύρο με την κ.Δούρου και όχι με το Γιάννη Σγουρό, καθώς παρόλα αυτά η περιφερειάρχης Αττικής “αντέχει” ή ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ δε συσπειρώνει την κεντροαριστερά.

Η ΝΔ ταυτόχρονα αποδίδει μεγάλη έμφαση στο θέμα του αφορολόγητου. Μαζί με την πρόταση μομφής κατά Πολάκη τη Δευτέρα θα κατατεθεί και η γαλάζια τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, με τον κ.Μητσοτάκη να αναμένεται να επαναλάβει την πρόσκληση- πρόκληση στον κ.Τσίπρα σήμερα να την ψηφίσει. Η μείωση της φορολογίας είναι άλλωστε ένα από τα κεντρικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ. Και καθώς στο Μοσχάτο βλέπουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο παροχών (που οι γαλάζιοι καταγγέλλουν ως προεκλογικές), επιχειρούν με τη ρελάνς αυτή να καταδείξουν την υποκρισία όπως λένε του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε αυτό το μέτρο και προεκλογικά υπόσχεται να το καταργήσει αλλά δεν νομοθετεί τώρα, αλλά και να διαψεύσουν τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ επιθυμεί την κατάργηση του αφορολόγητου. Και ταυτόχρονα βέβαια, ο κ.Μητσοτάκης επιμένει στην ανάγκη μείωσης των στόχων στους οποίους έχιε δεσμευτεί η κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που έχει διαμηνύσει στους εταίρους και για το οποίο έχει λάβει μία θετική υπόσχεση από τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ- στοιχείο που χρησιμοποιεί και ως όπλο εν όψει των ευρωεκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα