Ιδιώτες μηχανικοί για τεχνικές μελέτες των δήμων – Το μοντέλο Θεοδωρικάκου

Ιδιώτες μηχανικοί για τεχνικές μελέτες των δήμων – Το μοντέλο Θεοδωρικάκου
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Eurokinissi

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Ιδιώτες μηχανικοί θα αναλαμβάνουν τις τεχνικές μελέτες των δήμων που πάσχουν από υποστελέχωση.

Την ανάθεση των τεχνικών μελετών των δήμων σε ιδιώτες μηχανικούς μέσω της ΕΕΤΑΑ προωθεί ως λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε σήμερα για αυτό το θέμα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Ηλία Γιάτσιο και την Ιωάννα Πρίφτη εκ μέρους της ΜΟΔ. Στη συνέχεια θα έχει συνεργασία και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου προκειμένου να βρεθεί άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επελέγη η λύση του να χρησιμοποιηθούν ιδιώτες μηχανικοί που θα κάνουν συμβάσεις με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οι δήμοι χάνουν ετησίως πολλά χρήματα από προγράμματα γιατί δεν έχουν μηχανικούς προκειμένου να διενεργήσουν τεχνικές μελέτες, όμως είναι… δύσκολες οι εποχές για προσλήψεις. Για αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τη στήριξη του ΤΕΕ, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί η νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει το αναγκαίο πλαίσιο.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα