Ιερώνυμος για Τσιάρτα: Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Την αντίθεσή του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, στηρίζοντας την αμφιλεγόμενη δήλωση του πρώην βετεράνου ποδοσφαιριστή

«Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν», δήλωσε ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στην αμφιλεγόμενη δήλωση του Βασίλη Τσιάρτα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κι ενώ στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Ο αρχιεπίσκοπος ουσιαστικά επανέλαβε τη γνωστή θέση που είχε ήδη εκφράσει εδώ και μέρες, ανοίγοντας μέτωπο με την κυβέρνηση για το θέμα που συζητείται σήμερα στη Βουλή. «Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα» δήλωσε με το πέρας της συνάντησης που έγινε στο Συνοδικό Μέγαρο, σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2015, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και θα επαναληφθεί και φέτος. «Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή» πρόσθεσε.

Εξερχόμενος ο υπουργός σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση δεν συζήτησαν για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά την ταυτότητα φύλου. «Καθόλου. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Έχουμε τόσο πολλά άλλα να κάνουμε εμείς στην εξωτερική πολιτική», ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσιάρτας 'ξαναχτύπησε'

Τσιάρτας: 'Να γίνουν οι πρώτες αλλαγές φύλου, στα παιδιά αυτών που τις ψήφισαν'

Συγκέντρωση ατόμων τρανς έξω από τη Βουλή αυτή την ώρα

SHARE:

24Media Network