Ηλιόπουλος: “Η ύπαρξη εκβιαζόμενων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία”

Ηλιόπουλος: “Η ύπαρξη εκβιαζόμενων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία”
Νάσος Ηλιόπουλος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα των υποκλοπών και μίλησε για ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις παρακολουθήσεις όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ News.

Σχολιάζοντας την συζήτηση κατά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η ΝΔ αυτό το τριήμερο είχε μια γραμμή “μπουφέ”, έλεγε ο καθένας τα πάντα. Ακούσαμε ότι όλα είναι νόμιμα, ακούσαμε ότι έγιναν από ρυπαρά δίκτυα και ακούσαμε ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αν όλα έγιναν νόμιμα όμως, τότε γιατί θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη;».

Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της κυβέρνησης σημείωσε: «Η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε πέντε ανθρώπους από την ηγεσία του στρατεύματος και δεν το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης. Τότε ποιος είναι ο πρωθυπουργός στη χώρα; Αν δεχτούμε ότι όντως υπήρχε ρυπαρό δίκτυο, τότε ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι επί ηγεσίας του “χάσαμε” την ΕΥΠ, ότι η ΕΥΠ έγινε κάτι σαν ανεξάρτητο κράτος. Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια».

Απαντώντας στο ερώτημα της κυβέρνησης για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε ονόματα ανθρώπων που πιθανόν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και τα συμπεριέλαβε στο αίτημά του στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ του τελευταίου διαστήματος και υπογράμμισε: «Η πρώτη εφημερίδα που έγραψε για παρακολουθήσεις επτά προσώπων από την ΕΥΠ ήταν η Καθημερινή. Κανένας από την κυβέρνηση δεν ρώτησε την Καθημερινή από πού βρήκε αυτήν την πληροφορία. Ακόμα, το Βήμα είχε γράψει τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator. Δεν το διέψευσε η κυβέρνηση ούτε κανένας ρώτησε τον όμιλο Μαρινάκη πώς το βρήκε αυτό. Όταν βγήκαν στον Τύπο τα ονόματα, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε αρχικά τον κ. Μητσοτάκη και δεν πήρε απάντηση».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ακόμη: «Το ότι συζητάμε αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μάθουμε την αλήθεια. Αμφισβητούν ότι έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις; Δεν το έχει αμφισβητήσει η κυβέρνηση, άρα θεωρούμε ότι η ΕΥΠ όντως παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και την ηγεσία του στρατού. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο κ. Χατζηδάκης, για παράδειγμα, είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Μπορώ να σας τεκμηριώσω ότι είναι επικίνδυνος για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά δεν είναι για την εθνική ασφάλεια».

«Η Δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια. Αν υπάρχει η αίσθηση ότι ένας υπουργός κάνει κάτι επειδή εκβιάζεται, αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα στη Δημοκρατία», σχολίασε.

Κλείνοντας ανέφερε: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική κοινωνικά άδικη και αποτυχημένη. Απευθύνουμε κάλεσμα για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα