Ηλιόπουλος: Το μπάχαλο με την Κοζάνη δείχνει την “επιτελική” ανικανότητα της κυβέρνησης

Ηλιόπουλος: Το μπάχαλο με την Κοζάνη δείχνει την “επιτελική” ανικανότητα της κυβέρνησης
Συνέντευξη Τύπου για την Επαναλειτουργία του Σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας. Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019. (Eurokinissi/ Έφη Σκάζα) Eurokinissi

Για αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε άμεσα μέτρα για επιχειρήσεις κι εργαζομένους. Τι είπε για το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Για “μια κυβέρνηση ανίκανη να κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της συνεπειών”, έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Flash TV” της Κοζάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων οτι “μέσα σε δυόμισι μήνες έχουμε θρηνήσει πάνω από 4.700 συνανθρώπους μας και αυτό δείχνει πως τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν μπορούν να “δουλέψουν”, αν δεν συνδυάζονται με μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς”.

“Δεν γίνεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, μεταφέροντας γιατρούς από την Αττική ή άλλες περιοχές, επειδή αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε αυτές τις συνθήκες, όμως, «βλέπουμε και στοιχεία “επιτελικού” μπάχαλου», υπογράμμισε. «Δεν είναι μόνο το ζήτημα με τα εμβόλια, που ο κ. Κικίλιας μιλούσε για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και σήμερα έχουμε 114», σημείωσε.

“Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να συλλέξει σωστά και να διαχειριστεί ούτε καν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Η Κοζάνη είναι μια περιοχή που έχει πληρώσει αυτήν την ανικανότητα, με το να ανακοινώνονται κρούσματα που έχουν καταγραφεί πριν δύο μήνες!”, σημείωσε και συμπλήρωσε πως “δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το πόσο πλήρης είναι η εικόνα που λαμβάνει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, βάσει της οποίας παίρνει τις αποφάσεις της”.

“Άμεσα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων”

Για τις δραματικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας τόνισε ότι “η χώρα κινδυνεύει να έχει τη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και έχει ήδη καταγράψει τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους”.

“Είτε ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη εβδομάδα είτε όχι”, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος,”η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων”.

“Χρειάζεται η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, να θεσμοθετηθεί ένα σχήμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις και να στηριχθεί ουσιαστικά η εργασία αντί να επιδοτείται η ανεργία”, εξήγησε.

Επισήμανε, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις και θα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση στην κατεύθυνση της προστασίας της ζωής και στο υγειονομικό και στο οικονομικό σκέλος. “Οι πιέσεις μας αυτές έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα”, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως ήταν “το πάγωμα του πτωχευτικού νόμου και η παροχή δωρεάν φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους”.

“Πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια το νομοσχέδιο”

Για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία, τόνισε ότι “ο πυρήνας των αλλαγών που κάνει αυτή τη στιγμή η κ. Κεραμέως συνοψίζεται σε μία φράση: πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια”.

“Η ΝΔ έρχεται να βάλει βάση εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια -υποτίθεται για να αντιμετωπίσει προβλήματα ποιότητας- και την ίδια στιγμή στρέφει όσα παιδιά δεν καταφέρουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο, σε ένα κολλέγιο του οποίου το δίπλωμα έχει στο μεταξύ αναγνωρίσει ως ισότιμο με του πανεπιστημίου”, υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Σχετικά με τη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έκανε λόγο για “ιδεολογική εμμονή της Νέας Δημοκρατίας, που προτιμά να επενδύσει στον αυταρχισμό, αντί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του πανεπιστημίου”. “Υπάρχουν σχολές που δεν έχουν δοθεί καν τα συγγράμματα και θα τους ζητηθεί σε λίγο να δώσουν εξετάσεις”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα