Ηλιόπουλος: Φονταμενταλιστικού τύπου η μονομέρεια Μητσοτάκη υπέρ των εργοδοτών

Ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", Νάσος Ηλιόπουλος
Ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Για "αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία" κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ο υφυπουργός Εργασίας.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει και επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μέσω twitter, είχε κάνει λόγο για επιλογή των εργαζομένων να δουλεύουν ανασφάλιστοι.

"Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών που εκλιπαρούν να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους τους ενώ αυτοί αντιστέκονται σθεναρά", αναφέρει ειρωνικά ο υφυπουργός για να συνεχίσει: "Επειδή όμως η κατάσταση είναι σοβαρή, η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά την στιγμή που ένας αδήλωτος εργαζόμενος έχει ξυλοκοπηθεί από τον πρώην εργοδότη του, δείχνει μια φονταμεταλιστικού τύπου μονομέρεια. Μια αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Δική μας δουλειά είναι αυτή η αντίληψη να ηττηθεί".

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

"Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών που εκλιπαρούν να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους τους ενώ αυτοί αντιστέκονται σθεναρά.

Να τους υπενθυμίζουμε τις ωραίες εποχές, τότε που μέσα από την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την διάλυση της επιθεώρησης εργασίας η "επιλογή" της αδήλωτης εργασίας έφερνε έναν άνεμο ελευθερίας κόντρα στους κρατικούς καταναγκασμούς.

Επειδή όμως η κατάσταση είναι σοβαρή, η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά την στιγμή που ένας αδήλωτος εργαζόμενος έχει ξυλοκοπηθεί από τον πρώην εργοδότη του, δείχνει μια φονταμεταλιστικού τύπου μονομέρεια. Μια αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Δική μας δουλειά είναι αυτή η αντίληψη να ηττηθεί".

Παρακάτω η ανάρτηση Ηλιόπουλου που περιλαμβάνει και το tweet Μητσοτάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network