Ηλιόπουλος: Καταρρέει η προσπάθεια συγκάληψης στην υπόθεση Λιγνάδη

Ηλιόπουλος: Καταρρέει η προσπάθεια συγκάληψης στην υπόθεση Λιγνάδη
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Για ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης που κατέρρευσε υπό το βάρος των εξελίξεων έκανε λόγο σε τηλεπτική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για «ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από πλευράς της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη» που κατέρρευσε υπό το βάρος των εξελίξεων, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο MEGA.

«Δεν γίνεται όταν στις 6/2 βγαίνει στη δημοσιότητα η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., ο οποίος καταγγέλλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, και υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο κ. Λιγνάδης να παραιτείται και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Στη συνέντευξή της μάλιστα την Παρασκευή, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ρωτήθηκε σχετικά και τους εξαπάτησε», ανέφερε, διερωτώμενος: «Ποιους εξαπάτησε; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση;». «Η κ. Μενδώνη είναι υπουργός, δεν είναι ούτε ντετέκτιβ, ούτε ανακριτής ώστε να κάνει η ίδια τη δουλειά της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, διαμηνύοντας ότι «από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι καταγγελίες, η κυβέρνηση όφειλε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

«Ο κ. Λιγνάδης, βέβαια, ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, ακριβώς για να διορίσουν αυτόν τον άνθρωπο στη συγκεκριμένη θέση».

«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν, που μοιράστηκαν μαζί μας το βάρος και τον εφιάλτη τους για να μη το κουβαλάνε μόνοι τους», τόνισε, λέγοντας ότι «δουλειά όλων μας είναι να φτιάξουμε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο, ώστε τα θύματα να βρίσκουν το κουράγιο να μιλούν». «Δουλειά της υπουργού και του πρωθυπουργού ήταν να έβγαιναν μπροστά από την αρχή, να έλεγαν ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως και να μην καλύψουν κανέναν», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, «δυστυχώς όμως έκαναν το αντίθετο». Επισήμανε, ακόμα, ότι «τις τελευταίες μέρες ολοένα περισσότερες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει όλα να εξεταστούν, τόσο οι καταγγελίες για κύκλωμα παιδεραστίας όσο και οι καταγγελίες σχετικά με σχολεία στα οποία δίδασκε ο κ. Λιγνάδης, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι».

Όσον αφορά το πεδίο της πανδημίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «εδώ και τώρα πρέπει να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τώρα που η Αττική είναι σε κρίσιμη στιγμή και το ΕΣΥ πιέζεται».

Σημείωσε, επίσης, πως «ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι η διασπορά των κρουσμάτων συμβαίνει κυρίως στα μέσα μεταφοράς και στους μαζικούς χώρους εργασίας, χώρους δηλαδή για τους οποίους η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο». «Ειδικά οι εργασιακοί χώροι έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης», είπε, «αφού η κυβέρνηση διέλυσε την επιθεώρηση εργασίας». «Χρειάζεται, ακόμα, πραγματική ιχνηλάτηση του ιού και συνταγογράφηση των τεστ», επισήμανε.

Τέλος, σχετικά με το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα, σημείωσε ότι «πλέον υπάρχει και συγκεκριμένη επιδημιολογική μελέτη από τη Γαλλία, που δείχνει ότι το μέτρο αυτό αυξάνει τα κρούσματα, αντί να τα μειώνει». «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω ένα τέτοιο ανορθολογικό μέτρο», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα