Ηλιόπουλος: ”Ο αγώνας ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας είναι μπροστά μας”

Ηλιόπουλος: ”Ο αγώνας ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας είναι μπροστά μας”
Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ''δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την εικόνα ενός νέου ανθρώπου να λιντσάρεται μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας''.

«Κάθε αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την εικόνα ενός νέου ανθρώπου να λιντσάρεται μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, με κόσμο να παρακολουθεί και μετά έναν καταστηματάρχη να λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και απλά να σκουπίζει τα ίχνη, τα οποία θα έπρεπε να είχε ήδη προστατεύσει η αστυνομία». Σχολίασε ότι «η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου “συνομιλεί” με τη δίκη της Χρυσής Αυγής», εξηγώντας ότι «στη δεύτερη περίπτωση έχουμε μία εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση, στην πρώτη περίπτωση έχουμε τον κοινωνικό εκφασισμό». Πρόσθεσε ότι «αποτελεί σημαντική υπενθύμιση ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι μπροστά μας και πως δεν θα κριθεί μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά και στις ζωές μας, στην κοινωνία, στις πόλεις μας και τις γειτονιές μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στην περίπτωση του Ζακ είχαμε μία διπλή δολοφονία: Η πρώτη δολοφονία ήταν το άγριο λιντσάρισμα αυτού του ανθρώπου, μία ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας, για την πόλη μας. Και δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε για να κλείσει αυτή η πληγή. Η δεύτερη δολοφονία του Ζακ ήταν ο τρόπος που παρουσιάστηκε αυτή η δολοφονία στη δημόσια σφαίρα».

Θύμισε ότι «αμέσως έσπευσαν να μιλήσουν για έναν άνθρωπο που πήγε να κλέψει, τον βαφτίζανε “πρεζάκι”, είδαμε μέχρι και γκάλοπ σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας που ρωτούσε τους τηλεθεατές αν δικαιολογούν τη στάση του κοσμηματοπώλη απέναντι στον Ζακ». Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «τα ζητήματα της Δημοκρατίας δεν είναι δευτερεύοντα. Δε γυρνάμε τα μάτια μας αλλού, δίνουμε αυτές τις μάχες και θεσμικά και με τους αγώνες μέσα στην κοινωνία», επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να διεκδικούμε τη θεσμική αποτύπωση των κατακτήσεών μας».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η τελευταία συνταγματική αναθεώρηση «ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη Δημοκρατία σε αυτά τα ζητήματα, γιατί -με ευθύνη της ΝΔ- δεν πέρασε η πρόταση να γίνει αντισυνταγματική οποιαδήποτε διάκριση για ζητήματα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ». Πρόσθεσε ότι θα δοθεί ξανά αυτή η ευκαιρία «και τότε θα την κερδίσουμε».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα