Ηλιόπουλος: Το πέμπτο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: Το πέμπτο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ / EUROKINISSI)

Το ζήτημα εκλογών που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ενίσχυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας για το πέμπτο κύμα της πανδημίας ότι δεν πρέπει να μας βρει με τον κ. Μητσοτάκη στο "τιμόνι".

Για τις πρόωρες εκλογές που ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, αλλά και τη διαγραφή Κουρουμπλή, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα δεδομένα που αλλάζουν το πολιτικό τοπίο της χώρας, ο κ. Ηλιόπουλος είπε: “Το πρώτο δεδομένο που αλλάζει την κατάσταση είναι ότι πλέον με τον πιο επίσημο πλέον δεδομένο, μετά τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο. Η συγκεκριμένη μελέτη δεν είναι μόνο το προφανές, το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ, είναι μια μελέτη που δείχνει ότι το 38,5% των απωλειών την περίοδο που γινόταν η μελέτη, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί”.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές, καθώς “υπάρχει επίσημα η μη ενίσχυση του ΕΣΥ από τον κορυφαίο σύμβουλο του πρωθυπουργού για ζητήματα της πανδημίας”.

Προϋπολογισμός

Για τις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη αναφορικά με τον προϋπολογισμό, στις οποίες έκανε λόγο για “βασική προϋπόθεση, ότι η πανδημία τελειώνει αρχές του χρόνου”, ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση “υγειονομικά ένοχη”, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι “το πέμπτο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη”.

“Εθνικές εκλογές άμεσα”

Για το ζήτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η χώρα να πάει άμεσα σε εθνικές εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι “το μόνο που μένει από μια κυβέρνηση που ουσιαστικά έχει αποτύχει να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας και στην πανδημία και στην ακρίβεια, που έχει αφήσει συνειδητά ανοχύρωτο το ΕΣΥ, που είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε αυτή τη στιγμή, είναι να παραιτηθεί και να φύγει”.

Διαγραφή Κουρουμπλή

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Νάσος Ηλιόπουλος ουσιαστικά έκανε λόγο για ανάγκη αυστηρής χρήσης της γλώσσας. “Είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική ευθύνη, είναι διαφορετικό ότι έχουμε μια κυβέρνηση ένοχη για την υγειονομική τραγωδία και διαφορετικό αυτό που έγινε στη Βουλή. Ζητήθηκε να αλλάξει τον χαρακτηρισμό, αρνήθηκε και διεγράφη”.

Για το ενδεχόμενο να διαγραφούν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν αντίστοιχη ρητορική με εκείνη του κ. Κουρουμπλή, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε: “Ειδικά στον κ. Κουρουμπλή, γιατί θέλω να είμαι προσεκτικός, και ο ίδιος το υποστήριξε και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, πρόσφατα έχασε κι ένα συγγενικό του πρόσωπο εκτός ΜΕΘ και νομίζω στα ανθρώπινα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί”.

“Δεν είναι πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ξεκάθαρο ότι δηλώσεις οι οποίες φεύγουν από τη γενική κατεύθυνση, θα πρέπει να ανασκευάζονται αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα