Άδειασμα ΣΥΡΙΖΑ στον Κουρουμπλή που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δολοφονήσε ανθρώπους”

Άδειασμα ΣΥΡΙΖΑ στον Κουρουμπλή που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δολοφονήσε ανθρώπους”
Παναγιώτης Κουρουμπλής EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκτός ορίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Άστοχη και παρεξηγήσιμη φράση είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δύσκολη θέση έφερε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής σήμερα στην Βουλή στην συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση με την φράση «δολοφονήσατε ανθρώπους» με αφορμή το ζήτημα του κορονοϊού.

«Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μάλιστα σημείωσε ότι από την πανδημία έχασε συγγενικά του πρόσωπα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Ν.Δ. που χρέωσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση αυτή την συμπεριφορά.

Άμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη που «άδειασε» τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μιλώντας για άστοχη δήλωση. Όπως επισήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης «ασκήσαμε μια συγκεκριμένη κριτική και θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα. Απαντήσεις δεν πήραμε. Γύρω από πολιτικές ευθύνες».

Αναφέρθηκε στον Π. Κουρουμπλή μιλώντας για «φράσεις που μπορεί να είναι και άστοχες να είναι και παρεξηγήσιμες». Σημείωσε πως «ο χώρος μας αυτό που είχε πει στις 21 Φεβρουαρίου του 2021 ο πρώην υπουργός του ΠΡΟ.ΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή την λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές με αλληλεγγύη στον κόσμο με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων» .

Απευθυνόμενος στην Ν.Δ είπε πως «αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μια άστοχη φράση για να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε να απαντήσετε συνεχίστε».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Φίλης σημειώνοντας πως «δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής». Προσθέτοντας πως «εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης».

Η δήλωση του Π. Κουρουμπλή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση επέβαλε στον Π.Κουρουμπλή την ποινή της μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Όπως ανέφερε ο Κ. Τασούλας «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να υπάρξει κριτική για παραλήψεις ακόμα και βαριές αλλά να υπάρχει συνάδελφος εδώ να μιλά για δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων είναι ότι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, ότι υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου. Κάνω χρήση μιας διατάξεως που υπάρχει στον Κανονισμό και απευθύνω με βάση το άρθρο 80 Μομφή στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Η ποινή προβλέπει μεταξύ άλλων την μείωση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης κατά 25%.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα